Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom AMD Sempron og Intel Celeron

AMD Sempron og Intel Celeron er budsjettet prosessorer som blir markedsført av begge selskaper for å oppfylle kravene til low-end markedet. Dette er ikke helt ny prosessor design, men er skalert ned versjoner av deres flaggskip modeller, med noen funksjoner fjernes for å senke sin pris og ytelse. det mest bemerkelsesverdige forskjellen mellom Sempron og Celeron er i sin klokkefrekvens. de Celerons har en mye høyere klokkehastighet enn sine tilsvarende AMD kolleger.
Forskjellen i klokkefrekvens stammer fra en fundamental variasjon i prosessor design, som definerer hvordan prosessoren utfører Intel bruker en veldig lang rørledning som hever sin rå klokke hastighet, men er litt vanskeligere å fylle. dette resulterer i færre kommandoer som blir ferdigstilt i hver klokke syklus. Jo kortere rørledning på Sempron resulterer i en lavere klokkefrekvens, men en mer effektiv bruk av hver syklus. Selv om det er sjelden for begge prosessorer for å opptre på linje med hverandre, er deres prestasjoner alltid mer eller mindre innenfor rekkevidde av hverandre. Forestillingen Forskjellen ville selv bli kompensert ytterligere, slik de pleier å senke prisen på produktet sitt for å matche den ytelse.
Noen av de nyere Sempron-prosessorer kommer med en ulåst multiplikator. Multiplikatoren er tallet som ganges med klokkehastighet å oppnå den hastigheten som prosessoren opererer. den ulåst multiplikator på noen semprons betyr at brukeren har total kontroll over overklokking eller underclocking sine maskiner. overklokking øker ytelsen maskinen samtidig som man reduserer stabiliteten, mens underclocking gjør det motsatte. Celeron-prosessorer har sin multiplier låst, og den eneste måten å overklokke det er ved å heve FSB, noe som kan destabilisere systemet, som det også overclocks alle andre komponenter koblet til systemet. Slutt, semprons og Celerons ikke deler samme socket type. Dette er en mer betydelig forskjell enn kontaktene ikke samsvarer opp, som de elektriske egenskapene og undervisningen sett ikke stemmer. semprons og Celerons har samme socket type med sine kraftigere kolleger, men ikke med hverandre. Dette er noe å vurdere, som å velge en bestemt prosessor ville diktere hovedkort som du vil trenge for å bruke
Oppsummering :
1. De Celerons har mye høyere klokkehastighet enn de semprons.
2 Noen semprons har ulåste multiplikatorer, mens alle Celerons har låst multiplikator
tre AMD Sempron og Intel Celeron ikke bruker samme socket type.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------