Stilling: ovs0 > Tone Gramer >

Forskjellen mellom 3d ultralyd og 4D ultralyd

3D og 4D ultrasounds, akkurat som 2D ultralyd, kan brukes til å vise indre organer eller andre deler inne i kroppen. Men, er det meste brukt til å ta på en titt på en baby inne i livmoren. den største forskjellen mellom de to er i tillegg den fjerde dimensjonen, som er tid. En 3D ultralyd gir et 3D bilde av barnet som gir en mer detaljert og realistisk syn på barnet uten enhver bevegelse. med ultralyd 4D, i stedet for en 3D-bilde, får du en real-time 3D bilde av babyen.
3D-bildet oppnås ved sammen flere 2D-bilder, tatt i forskjellige vinkler, for å lage en 3D-modell av babyen. Akkurat som forholdet mellom et bilde til en film, tar en 4D ultralyd disse 3D bildene til en svært rask hastighet og kombinerer dem for å skape en illusjon av bevegelse. for de fleste tilfeller er en 2D ultralyd nok til å tjene formålet med rutinemessig sjekke opp, men populariteten til 3D og 4D ultralyd stammer fra foreldre som ønsker å ha Choice keepsakes av sitt ufødte barn. Da både 3D og 4D ultralyd er begge ikke dekkes av helsetjenester, er det viktig å vite at 4D ultralyd er dyrere enn 3D ultralyd. Det er ikke bare kostpris av nytt utstyr, men det er også det faktum at mer prosessorkraft er nødvendig for raskt å churn ut disse bildene og lage en video i sanntid.
Slutt, 4D ultralyd kan føre til ytterligere risiko for fosteret enn 3D ultralyd. risikoen er ikke på grunn av ultralyd seg selv som er det ingen forskjell mellom 3D og 4D ultralyd. risikoen kommer fra langvarig eksponering på grunn av foreldre som ønsker å få en bedre bilde av babyen, en lengre video, eller venter på at babyen å flytte bare for å fange inn på video. Populariteten til 4D ultralyd har også ansporet spredning av klinikker som tilbyr denne tjenesten uten medisinsk grunn. Uerfaren eller mangelfull opplæring, med hensyn til teknikere, er også en risikofaktor. Å redusere eller eliminere disse risikoene, alltid sørge for at den personen som gjør ultralyd er medisinsk utdannet og ikke forlenge ultralyd lenger enn det som er nødvendig
Oppsummering :
en 3D ultralyd tar en 3-dimensjonal image mens en 4D bilde tar en 3D video
2. 4D ultralyd er dyrere enn 3D ultralyd
3. 4D ultralyd kan være mer risikofylt enn 3D ultralyd
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------