Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom planteetere og rovdyr

Akkurat som planter, dyr trenger en konstant tilførsel av energi for at deres kroppslige funksjoner skal fungere skikkelig, og for å overleve. Men fordi dyr ikke kan lage sin egen mat som planter, de må få dette konstant tilførsel av å spise visse typer mat for å sørge for sine behov i dyreriket, er det to viktige typer dyr: planteetere og rovdyr Vi lærte at en av forskjellene mellom planteetere og rovdyr er den type mat som de spiser. Planteetere henvise til disse dyrene som forbruker bare planter. Dette inkluderer blader, korn og frø. På den annen side, rovdyr er de dyrene som spiser kjøtt for å overleve.
Fastsettelse av hvorvidt et bestemt dyr er en herbivore eller carnivore er ikke bare begrenset til bare observere hva bestemt type mat som de spiser. faktisk paleontologer er i stand til å avgjøre om en bestemt fossilt dyr var en herbivore eller carnivore ved å se på de fossile skjelettdeler. Den mest åpenbare indikasjon tennene. Planteetere er dyr som har brede, flate hjørnetenner, som er formet i form av spader, og korte, kjedelige fortenner. Dette tillater dem å skikkelig slipe fibrene som finnes i planter, og knuse frø og korn, forbrukes i løpet av livet. på den annen side, rovdyr har korte, spisse hjørnetenner, og lange, skarpe, buede fortenner. Dette tillater dem å rive gjennom hud, muskler og leddbånd, og hjelpe dem tygge kjøtt fra byttedyr.
en annen forskjell er neglene funnet i disse skjeletter. Planteetere har flatet spiker, eller butt hover. Rovdyr har sylskarpe klør. Forskjellen mellom neglene er, igjen, å gjøre med den type mat som de spiser. Rovdyr må forfølge og drepe sine byttedyr for dem å konsumere deres kjød, og disse klør hjelpe dem til å påføre så mye skade som mulig, å gjengi deres byttedyr hjelpeløs. i tråd med dette, det er også en stor forskjell i størrelsen på munnen åpning i forhold til størrelsen på hodeskallen, mellom planteetere og rovdyr. På grunn av det faktum at planteetere bare spiser planter, frø og korn, er deres munn åpning relativt lite i forhold til hodet størrelse. På den annen side, rovdyr har større munn åpninger i forhold til hodet størrelse. dette er fordi rovdyr ikke bare bruke munnen for å spise faktisk, de fleste rovdyr utnytte sine sylskarpe tenner når de angriper sitt bytte, for å bringe dem ned
Oppsummering :
1. Planteetere se dyr som forbruker bare planteprodukter. er rovdyr dyr som spiser kjøtt og kjøtt av andre dyr, for mat.
to. rovdyr har skarpe fortenner og hjørnetenner, for tennene hjelpe dem til å rive sitt bytte i kjøttet. ha Planteetere flate, spade-formede hjørnetenner og kjedelig, korte fortenner, for å hjelpe dem male plante blader, frø og korn.
3. Planteetere bare utnytte munnen for inntak av mat, det er derfor de bare har liten munn åpninger. bruke rovdyr tennene som våpen, gjør det nødvendig for deres munn åpninger for å være relativt større i forhold til hodet størrelse.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------