Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom EGO og ID

I teorien om psykoanalyse, er det ulike konsepter som skal vurderes. En av dem er den modellen av id, ego og superego. Formulert av Sigmund Freud, har denne modellen blitt betraktet med stor betydning, spesielt for å hjelpe enkeltpersoner å forstå hverandres atferd.
Hvis du tegner en rett linje, kan du skille id være i den ene enden, mens superego er på den andre enden. Dermed er egoet ligger et sted i mellom de to.
fremst er den id beskrevet av Freud, og mange psykologi eksperter, som ukoordinert konstruksjon. Dette er rent instinkt i naturen. Being uorganisert, den id bare dreier seg gleden prinsippet om en enkelte. Id søker å tilfredsstille faget, og i dette tilfellet, er det den enkelte eller person. det vil alltid den største gleden, mens du prøver å unngå enhver omstendighet som skaper ubehag eller misnøye. begrepene smerte og spenning er også unngås av id. i teorien har det blitt anerkjent som en ubevisst stasjon som er nesten alltid av en negativ karakter. Den id identitet kan sammenlignes med et nyfødt barn. Et barn i denne alderen er rent drevet av impulser, tvang og instinkter. Derfor er det trygt å si at barnet er, av natur, fylt med id konstruere. derfor babyer blir ofte sett til å være mer negativistic. de ønsker alltid hva de vil, og si nei til noe som andre ønsker. Ironisk nok, dersom barnet er den som trenger en forespørsel, ikke id personlighet i ham ikke vurdere "Nei" som et svar. Derfor er id opprinnelig egoistisk.
På den annen side, egoet, er sentrum av modellen, steder hensyn på virkeligheten. Det fungerer som en mellommann mellom motsatte ender av linjen ( id og superego ), og søker større balanse mellom de to. det er derfor det er betegnet som den virkeligheten prinsipp. den har en følelse av rettferdighet, og forsøker å trimme ned hva id har i overkant. Det overbeviser id å bli mer realistisk, og vurderer de samlede langsiktige resultater. egoet er også karakterisert som mer organisert og sansemessig bevisst struktur. Det er egentlig den "sunn fornuft" av en privatperson.
En. The id er prinsippet som er forbundet med glede, mens egoet er prinsippet som er relatert til virkeligheten.
2. id er en uorganisert, instinktive og egoistisk konstruksjon, mens egoet er organisert og sansemessig.
tre. Denne id er i utgangspunktet bevisstløs, mens egoet er bevisst.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------