Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom xanax og lorazepam

Antallet mennesker som lider av panikkanfall og angstlidelser har alarmerende steget de siste ti årene. Den raske tempoet i livet har utsatt mennesker for stress og overdreven bekymring om deres hverdag.
Heldigvis er det mange av medisiner formulert for å behandle symptomer på panikkanfall og angst lidelser, hvorav to er Xanax og Lorazepam
Xanax er handelsnavnet for stoffet Alprazolam, en. narkotika av benzodiazepin klassen som brukes i behandling av moderat til alvorlig angst, panikkanfall og depresjon. Det har angstdempende, beroligende, krampeløsende, hukommelsestap, og muskelavslappende egenskaper.
Det ble først utgitt av Pfizer i 1969 for å behandle panikklidelse som ble kjent for å være sjeldne. Etter lanseringen, ble det veldig populært. det viste seg svært effektiv i behandling panikklidelse, men i det lange løp, ble det funnet å være et korttidsvirkende medikament som ga rask lindring men ble ineffektive etter noen ukers bruk. Hvis det brukes. for en lengre periode, kan det føre til avhengighet avvikling bruk, pasientene ofte opplevde tilbaketrekning og rebound symptomer inkludert: angst, magesmerter, oppkast, muskelkramper, svetting, skjelving, og selvmordstanker.
Lorazepam, derimot, er distribuert under merkenavnene Ativan og Temesta. Det er også et rusmiddel av benzodiazepiner klassen som også har anxiolytiske og hukommelsestap, sedative, krampestillende og muskelavslappende egenskaper. den ble utgitt i 1977 for behandling av angst, søvnløshet, kramper, og til sedate sykehus og aggressive pasienter. Som andre benzodiazepiner legemidler, er det også kort skuespill, men har et større potensial for avhengighet og misbruk.
grunn av sin beroligende, hypnotisk, og amnesi egenskaper, er det ofte brukt til kriminelle formål. Lorazepam bruk for en lang periode kan føre til toleranse, avhengighet, og mild kognitiv svekkelse. Motsetning Xanax, som kan brukes i opptil åtte uker, kan Lorazepam bare brukes i opptil fire uker. Den egner seg for premedisinering, men hvis gitt før administrering av generell anestesi. kun en liten mengde anestesimiddel er da nødvendig.
i tannbehandling og endoskopier, hjelper Lorazepam redusere angst og indusere amnesi for prosedyrene. Det er også en god første linje behandling for epileptiske anfall og kramper. Det er også brukt til å behandle vertigo, svimmelhet, og i kjemoterapi
Både Xanax og Lorazepam kan forårsake følgende reaksjoner:
Paradoksale reaksjoner som aggresjon og raseri, uro og rastløshet, rykninger og skjelvinger.
suicidale tendenser. benzodiazepin medikamenter kan avdekke suicidal atferd hos pasienter hvis det ikke gitt med en antidepressant narkotika.
Amnesia som kan unngås hvis gitt i en dose som ikke overstige 2 mg
Oppsummering :
en Xanax er et benzodiazepin stoff utgitt i 1969 for å behandle panikklidelse og angst angrep mens Lorazepam er også et benzodiazepin medikament utgitt i 1977 for å behandle angst, søvnløshet, kramper, og til sedate aggressive pasienter.
to. Begge er korttidsvirkende legemidler og kan forårsake narkotikaavhengighet hvis tatt for en lang periode. Xanax kan tas i opp til åtte uker mens Lorazepam kan tas i opp til fire uker bare.
3 Xanax er navnet på stoffet Alprazolam mens Ativan og Temesta er navnene til stoffet Lorazepam
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------