Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom sykepleie og medisin

Pleie og medisin er begge oppfylle karrierer. Begge håndtak pasienter. Viktigst, både håndtak liv. Det er en karriere som tåler kunnskaper, ferdigheter og holdninger fordi det er en av de vanskeligste grader å oppnå.
Sammenligning av utdanning, tar medisin nesten 12-15 års utdanning og opplæring. sykepleie tar fire år for bachelorgraden, mens førsteamanuensis grad tar bare to år. Medicine krever mange spesifikke kurs, for eksempel, en Anatomy, Anatomy 2, fysiologi 1 og fysiologi 2. I sykepleie, realfag er generelt slik som anatomi og fysiologi kombinert. I medisin, er sykdommer grundig drøftet. Patofysiologien av sykdommen er diskutert på biomolekylære nivå. I sykepleie, sykdommer er også grundig drøftet, men ikke så konkret som i medisin. patofysiologien er diskutert på kroppen systemnivå bare.
Når det gjelder utgifter til utdanning, har leger investert nesten 300 000 dollar på medisinsk skolen alene. Sykepleiere, derimot, har brukt 100,000-150,000 dollar på en bachelorgrad uten en mastergrad. Det er definitivt dyrere å bli lege.
Med ferdigheter, sykepleiere master mer enn 150 ferdigheter som kan brukes under kliniske rotasjoner. Leger bør mestre disse ferdighetene og mange flere, avhengig av spesialitet de tar. sykepleiere kan velge mellom spesialiseringer, for eksempel, kreftsykepleier, Dialyse sykepleier, og Emergency Nurse. i visse områder, for eksempel, anestesisykepleier, må sykepleiere tjene en mastergrad for å spesialisere seg. leger, på den annen side vil gjennomgå et bosted, og de kan velge fra spesialiteter som pediatri, geriatri, indremedisin, kirurgi, og mye mer. Residency tar 2-3 år etter studiet. Hvis de ønsker å konsentrere seg om en bestemt del av kroppen, kan de gjennomgå et fellesskap som tar ytterligere 2-3 år.
I sykehus innstillinger, leger gi ordre; foreskrive de medisiner, gir de diagnose og prognose for pasienten, og utføre de kirurgi de deltar også i medisinsk forskning sykepleieren kan ikke gjøre alle disse ellers blir det brudd. av ansvar. Dette kan bli stilt for retten, og sykepleieren kan være en kandidat for lisens tilbakekall. Sykepleiere, derimot, utføre legens ordre. De gir medisiner til pasientene og er ansvarlig for å oppdatere lege om pasientens tilstand. Sykepleiere kan også bistå legene under operasjoner og kirurgi. de kan også redde liv i fravær av leger ved å gi hjerte-lungeredning å gjenopplive pasienten. Sykepleiere er konsentrert til sykepleieforskning.
Uansett er begge karrierer faktisk oppfylle. for å se en pasient tilbake til sin helsetilstand bringer lykke til lege og sykepleier øye. Oppsummering :
En
Medisin tar 12-15 år med utdanning og opplæring sykepleie bare tar fire år
2
kostnaden for utdanning i medisin er mye dyrere enn sykepleie.
tre.
ansvar og oppgaver leger er større enn sykepleiere.
4.
sykepleie har færre spesialiseringer i forhold til medisin.
fem.
Begge karrierer oppfylle og edel.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------