Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom slanger og øgler

Snakes og øgler tilhører samme reptilian orden, men de har mange forskjeller.
Den første forskjellen som kan sees er at øglene har ben og slanger ikke har ben. Mens øgler flytte på fire lemmer, en slange trekk ved bølgende sin kropp og også med hjelp av sine ventrale skalaer. den ventrale skalaer som gir slangene et godt grep på overflaten.
Lizards kan høre lyder gjennom sine ytre øret åpninger. på den annen side, slanger bare høre gjennom skallen bein. Slangene, som har ingen ytre ører, hør bare gjennom vibrasjoner fra bakken. Mens øynene til en øgle kyss, har slanger unwinking øyne. Lizards har to bevegelige øyelokk, og en gjennomsiktig skala er hva dekker den øye på en slange. Mens øgler kan lukke sine øyne, kan slanger ikke lukke øynene. en annen funksjon i firfislen er at det legger halen når opphisset eller i tider med fare. Shedding halen er sies å være en flukt mekanisme. halen vokser igjen. Snakes felle sin hud, og de fleste slanger felle huden en gang i året.
motsetning øgler, slanger har mer fleksible kjever. Som kjevene er svært fleksibel, slangene spiser byttedyr som er større enn sin egen størrelse.
Mens en øgle kommer med to lunger, en slange har bare en lunge som fungerer. høyre lunge er arbeidstittelen lunge. Enten de ikke har lunger på venstre side eller kan ha en krympet lunge som ikke lenger fungerer. Disse venstre lungene kalles vestigial. lungene
Oppsummering :
en Lizards ha bein og slanger ikke har bein
2 Mens øgler flytte på fire lemmer, en slange beveger seg ved bølgende sin kropp og også med hjelp av sine ventrale skalaer.
tre. Lizards kan høre lyder gjennom sine ytre øret åpninger. På den annen side, slanger bare høre gjennom skallen bein. Slangene, som har ingen ytre ører, hør bare gjennom vibrasjoner fra bakken.
4. Mens øgler kan lukke øynene, kan slanger ikke lukke øynene.
fem. Liizards har to bevegelige øyelokk, men en gjennomsiktig skala er hva dekker øyet av en slange.
6. en firfisle kaster halen når opphisset eller i tider med fare, men slanger kaste deres hud.
7. Mens en øgle kommer med to lunger, har en slange bare en lunge som fungerer.
8. motsetning øgler, slanger har mer fleksible kjever.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------