Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom rød og gul beinmarg

Blood er en svært viktig komponent i menneskekroppen. Det er svært viktig for menneskets overlevelse fordi den har mange funksjoner. En av de viktigste rollene i riktig funksjon av menneskekroppen er å forsyne kroppen med oksygen og næringsstoffer. Det hjelper også med å fjerne fra kroppen av avfall som karbondioksid og melkesyre.
det hjelper kroppen å helbrede seg selv gjennom koagulering, kroppen pH, temperatur regulering, transport av hormoner, og overføring av signaler hvis det er vevsskade. Det har også immunologiske funksjoner gjennom sine hvite blodlegemer og antistoffer.
Blodet er laget i benmargen gjennom prosessen med hematopoiesis. Benmarg er en fleksibel vev som kan bli funnet inne i hule. benet Bortsett fra sin funksjon som en produsent av blodceller, er det også en viktig del av lymfesystemet det finnes to typer benmarg. rød benmarg og gul benmarg. ved fødselen er en manns benmarg alle røde. Som han aldre, er mer av den røde beinmargen konvertert til gul. Rød beinmarg finnes i flate bein som hoftebenet, brystbeinet, hodeskalle, ribbein, og skulderbladene. Det er den viktigste benmarg av kroppen, produserer alle de røde blodceller, hvite blodceller og blodplater at kroppen bruker. den vil fortsette å fungere inntil alderdommen gi kroppen med hemoglobin som transporterer oksygen rundt i kroppen.
Gul beinmarg, derimot, kan bli funnet i den hule indre av lange bein slik som ben og armer. det består av fettceller som har en viktig funksjon i kroppen. Det fungerer som kroppens naturlige energi og blod reserve. Hvis kroppen utsettes for ekstrem sult, vil den gule beinmargen gi det den energien den trenger for å overleve. Ved ekstreme blodtap, den gule beinmargen kan konvertere seg til rød benmarg.
konverteringen vil ta én til to timer, og kroppen vil ha rød benmarg for å opprettholde seg selv. den gule beinmargen fungerer i nødssituasjoner for å hjelpe kroppen å overleve blodtapet
Oppsummering :
en. Rød benmarg er benmargen som produserer røde blodceller, hvite blodceller og blodplater, mens den gule beinmargen produserer fettceller.
To. Rød benmarg hjelper kroppen i sine daglige oppgaver mens den gule beinmargen hjelper kroppen overleve ekstreme tilfeller av sult og blodtap.
tre. Rød beinmarg finnes i flate bein som hoftebenet, skallen, og ribbeina mens gul beinmarg kan bli funnet inne i hule lange bein som knoklene i armer og ben.
4. Mens mannens benmarg er helt rød ved fødselen, omtrent halvparten av den er konvertert til gult som han aldre til å fungere som reserve i tilfelle kriser.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------