Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom psoriasis og eksem

Psoriasis er en autoimmun sykdom som skjer når immunsystemet sender ut feil signaler som gjør vokse hudcellene for fort Det er ikke smittsom og har fem typer:
Guttat, som er små, skjellete, rød, og rive- slipp formet lesjoner. de vanligvis vises på kroppen og i hodebunnen.
Inverse, som er glatte flekker av hud som vises på hudfolder som i underlivet.
Pustular, som vises som humper som er fylt med puss vanligvis vises på hender og føtter.
erytrodermisk, som er ledsaget med kløe, hevelse og smerte. Dette skjer når behandling av plakkpsoriasis er plutselig stoppet. Denne typen psoriasis kan være dødelig.
Plaque, som er den vanligste typen psoriasis, fremstår som røde og hvite skjellende flekker på det første laget av huden.
psoriasis vanligvis vises på albuer, knær, hodebunn, palmer, såler, og kjønnsorganer. negler og tånegler kan også bli påvirket, og psoriasis kan forårsake psoriasisartritt. Det er kronisk og i alvorlige tilfeller kan helt dekke kroppen.
Dermatitt, derimot, er en betennelse eller utslett i huden. Det er synonymt med eksem som også er en kronisk tilstand ; Det finnes flere typer eksem, nemlig:
kontakt dermatitt, som er forårsaket av et allergen og er smertefull snarere enn kløende
Atopisk eksem, som kan være forårsaket av lav luftfuktighet og er svært vanlig. Det ser ut som tørr, rød, kløende hud.
dermatitis herpetiformis, som er forårsaket av cøliaki og har en kløe, svie, og brennende følelse.
Seborrheic dermatitt, som er vanlig hos spedbarn og hos personer med AIDS. Det starter som skalering av hodebunnen som fører til håravfall.
nummular dermatitt, som er vanlig i middelaldrende mennesker.
stasis dermatitt, som er felles for mennesker med åreknuter og er forårsaket av opphoping av blod og væske i leggene.
perioral dermatitt, som er felles for kvinner og vises på munnen. dermatitis kan vises som utslett eller blemmer med hevelse, kløe, og lesjoner. Det kan være forårsaket av en rekke allergener og irritanter. Det kan behandles med kremer, medisiner, kortikosteroider, våte kompresser, og unngå irritanter og allergener.
Mens årsaken til dermatitt er lett å identifisere, har årsaken til psoriasis ikke er fullt ut definert, men det antas at arvelighet er en faktor i å bli smittet. Det kan forverres av stress, miljøfaktorer, og tilbaketrekkingen fra kortikosteroid medisinering.
Alvorlige tilfeller av psoriasis kan forårsake uførhet. Den kløe og smerte kan begrense en person fra å utføre selv grunnleggende oppgaver som omsorg for familie og egenomsorg. Kremer, salver, kremer, mineralolje, og vaselin kan hjelpe berolige sine symptomer og redusere betennelse.
Lysbehandling og medisiner som kan tas oralt eller injiseres blir også brukt for psoriasis behandling Det er en livslang tilstand og kan føre til hudkreft
Oppsummering :
en. Psoriasis er en autoimmun hudsykdom mens dermatitt er en betennelse eller utslett.
to. Dermatitis skyldes irritanter eller allergener mens det ikke er bestemt kjent årsak til psoriasis.
tre. Begge tilstander kan behandles med salver eller linimenter og andre medisiner, men psoriasis er vanskeligere å behandle enn eksem.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------