Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom krutt og svartkrutt

Krutt ble oppdaget i Kina i det 9. århundre. Kinesiske alkymistene lette etter en trylledrikk som vil gi udødelighet, men i stedet oppdaget de en måte å lage fyrverkeri og krutt. Deres funn av krutt førte til opprettelsen av skytevåpen og andre våpen som brukes av mannen for jakt og for beskyttelse av sine suverene rettigheter.
Gunpowder er definert som en kjemisk blanding som er utsatt for en kjemisk endring ved oppvarming eller slo. Det er pulver som brukes til å frigjøre en kule, skudd, shell, rakett, eller rakett fra kanoner og andre skytevåpen
De grunnleggende bestanddeler av krutt er: Kaliumnitrat ( KNO3 ), som er den viktigste komponenten fordi det gir oksygen er nødvendig for rask forbrenning av de andre ingrediensene.
Charcoal som gir drivstoff, for eksempel, karbon.
svovel som også er et drivstoff som gjør pulveret sterkere.
Dette er også de samme ingrediensene som er brukt på å lage svartkrutt, et begrep som er synonymt brukes med krutt, men er faktisk forskjellig fra det. For én, kan fuktighet lett skade svartkrutt forårsaker det å brenne sakte og avgir røyk. Svartkrutt brukes ofte i produksjon av fyrverkeri og i kanoner. Det er ikke egnet for bruk i kraftige skytevåpen og våpen som trenger en raskere reaksjon og hurtighet. Svartkrutt er grovere og er ikke så ren som krutt. den produserer en gnist når antent, har en distinkt lukt, og etterlater sot på fat.
Krutt er laget med andre ingredienser som gjør det finere, renere, og smokeless som er nødvendig i skytevåpen, fordi røyken kan være en ulempe for soldater under kamp. Røyken som svartkrutt produserer kan undergrave brukerens mål, og det kan peke fienden mot plasseringen hans.
Svartkrutt er kun egnet for bruk i tomme runder, signal nødbluss, fyrverkeri, rakettdrivstoff, spesialeffekter for filmer, og i steinbrudd steiner, for eksempel, granitt og marmor. krutt er egnet for bruk i produksjon av kraftige kuler for skytevåpen som det er varmere og raskere.
Mens både krutt og svartkrutt har lignende ingredienser som gir lignende resultater ved varierende grader, blir de brukt på forskjellige måter. Svartkrutt er den tradisjonelle pulver som brukes i gamle skytevåpen mens kruttet er det pulver som brukes i moderne skytevåpen
Oppsummering :
En Krutt er en kjemisk blanding som gjennomgår en kjemisk endre seg når oppvarmet eller truffet mens svartkrutt er tradisjonelt krutt som brukes i de tidlige dager av skytevåpen.
to. krutt er mer raffinert og renere mens svartkrutt er grovere og mindre raffinert.
3. Krutt er røykfri mens svartkrutt produserer mye røyk.
4. Krutt har en mindre markert lukt enn svartkrutt.
Fem. Svartkruttvåpen flares og dør lett når antent mens kruttet ikke.
6. Mens både kan skades av fukt, er svartkrutt mer utsatt.
7. svartkrutt er egnet for fyrverkeri, kanoner, signal fakler, og spesialeffekter mens kruttet er egnet for kraftige skytevåpen og våpen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------