Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom hemmende og stimulerende

noen gang lurt på hvorfor vi handler og reagerer forskjellig på ulike stimuli ? Helt spurte om hvorfor narkotika har visse effekter på kroppen vår, og noen kan undertrykke visse følelser, mens andre kan forsterke eller stimulere
Menneskekroppen består av ulike elementer som reagerer forskjellig på ulike stimuli gjennom nervesystemet ?. nervesystemet består av ryggmargen, hjernen, den perifere ganglier, og nerveceller.
neurons eller signalstoffer er nerveceller som behandler og overfører informasjon gjennom elektriske og kjemiske signaler. Det finnes flere typer nevroner, en type som er sensoriske nevroner som reagerer på berøring, lys, lyd og andre stimuli og sende signaler til ryggmargen og hjernen motoriske nevroner da motta signaler fra hjernen og ryggmargen. ledningen og forårsake muskler til å kontrahere og påvirke kjertlene. de kobler seg til hverandre og danner nettverk og kommunisere gjennom synapser som er nedfelt i hjernen.
synapser er veikryss som tillater en nervecelle til elektrisk eller kjemisk sende et signal til en annen celle. Synapser kan enten være eksitatoriske eller inhibitoriske. Hemmende synapser redusere sannsynligheten for avfyring aksjonspotensiale av en celle mens eksitatoriske synapser øke sannsynligheten. Eksitatoriske synapser forårsake en positiv aksjonspotensial i nevroner og celler.
For eksempel, i signalstoffet acetylkolin ( Ach ), åpner sin binding til reseptorer opp natriumkanaler og gir en strøm av Na + ioner og reduserer membranpotensiale som kalles eksitatorisk postsynaptisk potensial ( EPSP ). Et aksjonspotensial genereres når polarisering av postsynaptisk membran når terskelen. ACH opptrer på nikotinreseptorene som kan finnes på den nevromuskulære krysset av skjelettmuskulatur, det parasympatiske nervesystemet og hjernen. Det fungerer også på muskarine reseptorene funnet på nevromuskulære knutepunktene på den glatte muskler, kjertler, og det sympatiske nervesystemet.
hemmende synapser, derimot, føre til at nevrotransmittere i postsynaptisk membran til depolarize. Et eksempel er signalstoffet Gamma aminosmørsyre ( GABA ). Bindingen av GABA til reseptorer øker strømmen av klorid ( CI -) ioner i de postsynaptiske celler heve sin membran potensial og hemme den. Bindingen av GABA til reseptorer aktiverer en second messenger åpning kaliumkanaler.
Disse bindingene resultat i økningen av membran potensial som kalles hemmende postsynaptisk potensial ( IPSP ) som motvirker eksitatoriske signalene. Medikamenter som fenobarbital, Valium, Librium, og andre sedativa binde seg til GABA reseptorer og forbedre dens hemmende effekt på sentralnervesystemet.
Amino syre som glutaminsyre brukes ved eksitatoriske synapser i sentralnervesystemet og er nyttig i langsiktig potensering eller minne. Serotonin og histamin også stimulere intestinal peristaltikk. Nevrotransmittere reagerer ulikt på reseptorer i ulike områder av hjernen Så selv om det kan føre til en eksitatoriske effekt i ett område, kan det føre til en hemmende effekt på en annen
Oppsummering :
en hemmende synapser. redusere sannsynligheten for avfyring aksjonspotensiale av en celle mens
eksitatoriske synapser øke sannsynligheten.
2. eksitatoriske synapser polariserer nevrotransmittere i postsynaptisk membran mens
hemmende synapser depolarize dem.
3. eksitatoriske synapser stimulerer nevrotransmittere mens hemmende synapser hemme dem.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------