Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom halsbrann og gerd

Enkelte ganger kan du ha opplevd en særegen brennende følelse i brystet like etter at du har festet på en svært sjenerøs måltid. Eller kanskje når du oppstøt etter en overdådig fryd føler deg maten du har spist stige opp til brystet, og så ville du føle det brennende ubehag. ubehaget at det bringer kan være veldig smertefullt som til tider kan du også feilaktig tror at du er på vei til å få et hjerteinfarkt. men i en meget kort stund, har du kanskje lagt merke til at smerten er allerede receding og du vil heller tro at det bare var et tilfelle av halsbrann eller kanskje GERD. I sin tur, du bare la det passere og forsømme det. Så hva som egentlig er halsbrann eller GERD ? Er det noen forskjell ? Vel, definitivt er det noen forskjeller i disse to forholdene, og kanskje bør du kjenner dem ikke å bli forvirret når du opplever dem selv.
Halsbrann er den sviende følelsen at folk føler oftest etter å ha spist en stor mengde. Halsbrann oppstår på den øvre delen av fordøyelsessystemet som særlig skjer mellom de øvre deler av magen til den nedre delen av brystet. Også i mange anledninger, kan halsbrann gå opp i halsen. Indikasjonen av halsbrann ville være en brennende følelse i de områdene nevnte.
Dette ubehaget er forårsaket når flyten av syrer fra mage går tilbake til spiserøret. Siden spiserøret ikke har en beskyttende slim hinne som beskytter den mot syrlig innholdet, i motsetning til magen, det er klart smerte eller ubehag når syrer eller enzymer fra magen flyte tilbake i spiserøret. Som syrer og enzymer fra magen gå tilbake i spiserøret, blir det ytterste laget av spiserøret irritert og i sin tur kan hovne opp. Det er der smerten er anerkjent, og det er her GERD kommer inn i bildet. De fleste vil tro at halsbrann er fortsatt den samme som GERD når, faktisk, er halsbrann bare et symptom på GERD. GERD er kort for den medisinske betegnelsen Gastroøsofageal refluks. GERD er selve sykdommen som involverer flyten baksiden av syrlig innholdet og enzymer fra magen. også, oftest, flyten tilbake ville inkludere ufullstendig fordøyd mat som også har en høy syre og enzym innhold. Som nevnte, er halsbrann bare et symptom på GERD, og Gerd fortsatt innebærer brennende følelse fra øvre del av magen opp i brystet. For å gjøre det klarere, er halsbrann den brennende følelse i brystet, mens gerd er de faktiske fenomener hvori syre renner tilbake til spiserøret området. Videre kan vi vurdere GERD som trestammen og halsbrann som en av røttene. GERD kan ikke bare innebære å ha symptomer på halsbrann, men det kan også være at en person kan oppleve symptomer, for eksempel, refluksøsofagitt eller, kanskje, hiatal brokk. men uansett om du har halsbrann eller Gerd, bør du kontakte lege umiddelbart for å kvitte seg med ubehag forårsaket av disse forholdene.
SAMMENDRAG :
en Halsbrann er et symptom, mens gerd er en sykdom
2 Halsbrann er smertene mens gerd er flowback av syre til. berørte områder.
tre. Halsbrann ikke har noen symptomer, mens gerd har flere andre symptomer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------