Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom gikt og leddgikt

Det er ingen store forskjeller mellom gikt og leddgikt. Leddgikt anses å være den paraplyen av disse leddsykdommer. Under leddgikt, kan det enten bli klassifisert som revmatoid artritt, urinsyregikt, eller slitasjegikt. Dette er de vanligste formene og det er hundre mer.
Leddgikt er en leddsykdom. det vanligste symptomet er leddsmerter. I giktisk leddgikt, men det er betennelse på grunn av forekomster av urinsyre vanligvis i stortåen. Urinsyregikt er også kjent som den rikes sykdom fordi matvarer høy i urinsyre må unngås, for eksempel, rødt kjøtt, rødvin, grønne bladgrønnsaker, etc.
For å diagnostisere hva slags leddgikt du opplever, kan man konsultere en revmatolog eller en lege som spesialiserer seg på leddgikt. pasienten skal gjennomgå ulike typer vurdering, for det meste fysiske vurderinger. i urinsyregikt, vil pasienten gjennomgå kjemiske blodprøver for å teste for uric syre. Hvis resultatet overstiger normal verdi av urinsyre som sirkulerer i blodet, og legen kan bekrefte at det er urinsyregikt.
Årsaken til leddgikt er avhengig av type eller form for leddgikt. Hvis det er reumatoid artritt, så årsaken kan skyldes direkte eller indirekte virale og bakterielle infeksjoner, autoimmune defekter, traumer eller skader. i urinsyregikt, er årsaken en metabolsk abnormitet.
leddgikt forårsaker ikke bare smerte. Det fører også hevelse på de felles områder, inkludert ankler, albuer, håndledd, osv. stivhet, ømhet og hevelse er også til stede. i urinsyregikt, blir den delen med konsentrasjoner av gikt vanligvis utvides, betent, er varmt å ta på, og er definitivt smertefull.
Visse medisiner brukes til å behandle leddgikt. Det er også rådet til å utøve daglig for å styrke muskler, bein og ledd. Personer med denne sykdommen blir også rådet til å hvile og ha et sunt kosthold for å hindre progresjon av sykdommen. I giktisk leddgikt, er det anbefalt å unngå mat med høyt purin fordi dette øker urinsyre. rundt 350 millioner mennesker rundt om i verden er diagnostisert med leddgikt. dette inkluderer de unge og gamle verken menn eller kvinner. i USA blir 40 millioner amerikanske diagnostisert med leddgikt. Nesten $ 50 milliard US er brukt for behandling og sykehusinnleggelse av pasienter med leddgikt
Oppsummering :
En
Det er ingen forskjell mellom leddgikt og urinsyregikt. leddgikt er en paraplyorganisasjon av denne felles sykdom mens gikt er en type eller form for denne sykdommen.
to.
leddgikt kan diagnostiseres avhengig av type eller form for leddgikt mens gikt kan bli diagnostisert gjennom en serum blodprøve.
tre.
leddgikt manifesterer symptomer, for eksempel, leddsmerter og betennelser mens urinsyregikt manifesterer utvidelse av området der forekomster av urinsyre er med. Det er smertefullt og betent også.
4.
Behandling av leddgikt avhenger av leddgikt. Behandling av urinsyregikt inkluderer anti- inflammatoriske pluss unngå eller redusere mengden av mat med høyt purin.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------