Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom en iskemisk og hemoragisk hjerneslag

Folk som har høyt blodtrykk, diabetes, høyt kolesterol, og de som allerede er gammel har høy risiko for å lide et hjerneslag eller cerebrovaskulære hendelser ( CVA ). De som også er sigarett-røykerne er svært utsatt for slag.
Et hjerneslag er tap av hjernefunksjon som er forårsaket av en forstyrrelse i blodtilførselen til hjernen. det er en medisinsk nødstilfelle som kan forårsake permanent nevrologisk skade og død. Rask behandling er nødvendig for å sikre overlevelsen av den personen som lider av et hjerneslag.
Et hjerneslag kan føre til manglende evne til å flytte, å forstå og formulere tale, og se den ene siden av synsfeltet. Hvis skaden er til venstre hjernen, høyre side av kroppen er rammet, og hvis det er til høyre hjernen, kroppens venstre side påvirkes
det er to klassifiseringer av et hjerneslag : hjerneinfarkt og hjerneslag Selv om de begge forårsaket av mangel på blod leverer til hjernen, har de forskjellige årsaker
Mer enn åtti prosent av slag anses iskemisk slag og er vanligvis forårsaket av en blokkering på grunn av :
Trombose som er blokkert av en blod fartøy av en blodpropp opptrådte på en bestemt del av hjernen. Blokkeringen er langsomt progredierende resulterer i langsom advent av trombose.
Emboli som er blokkert av en blodåre på grunn av en rusk partikkel som har kommet inn i blodet, for eksempel, fett fra benmarg, bittesmå biter av en brukket bein, luft, kreftceller, klynger av bakterier og annet materiale.
Systematisk hypoperfusjon som er preget av en nedgang i blodtilførsel til hjernen forårsaket av hjertestans, blødning, og lungeemboli som påvirker alle deler av hjernen.
Venetrombose som er en blodpropp oppstår i venen eller blodårer
hjerneslag, derimot, er enten :
Intra -axial, hvor blødningen er inne hjernen det kan være forårsaket av blod i ventrikkel systemet eller en intraventrikulære blødninger eller intraparenchymal blødning
Extra -axial, hvor blødningen er inne i skallen, men utenfor hjernen og kan være. : epidural hematom, hvor blødningen er mellom dura og hodeskallen.
subduralt hematom, hvor blødningen er mellom dura og araknoid membran.
Hjernehinneblødning, hvor blødningen er mellom araknoid og Pia Mater
Her er de vanligste symptomene :
Manglende evne til å heve begge armene eller arm drift
Face muskelsvakhet og kropp nummenhet.
Reduksjon i sensorisk eller vibratory følelse.
En nedgang i kroppens funksjon reflekser.
Varierende hjertefrekvens og uregelmessig pust.
problemer med å snakke og forstå eller afasi.
Motor talevansker eller dysartri.
Manglende evne til å flytte frivillig eller apraksi.
Sammendrag :
en iskemisk slag er forårsaket av en blokkering av blodårene mens en hemoragisk hjerneslag er forårsaket av blødninger
2 iskemisk slag kan være forårsaket av trombose, emboli, systematisk hypoperfusjon eller venøs trombose, mens hemoragisk slag kan være forårsaket av en hematom eller blødning på innsiden eller utsiden av hjernen.
tre. Begge har nesten de samme symptomene, men noen ganger iskemisk slag kan være gradvis mens hemoragisk slag skje plutselig og kan plasseres inne i området iskemi.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------