Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom en hoppe og en mare

Hester er hoofed pattedyr som utviklet seg fra et lite, multi-toed dyr inn i et stort, single- toed dyr som vi ser i dag. De var tamme i 4000 f. Kr, og i dag er det bare få typer hester som lever i det fri. den Przewalski hesten og feral hester som kom fra domestiserte hester som lever i vill
de er veldig raske skapninger og har en veldig god følelse av balanse slik at de å unnslippe rovdyr. De er også i stand til å sove enten stående eller liggende. Her er de forskjellige navnene gitt til hester i ulike stadier :
? Føll, som er en mannlig eller kvinnelig hest som er mindre enn ett år gammelt. Det kalles også et diende, og etter det er avvent det kalles en weanling.
? Yearling, er dette en mannlig eller kvinnelig hest som er ett år gammel.
? Colt, som er en fire år gammel mannlig hest.
? Stallion, som er en fire år gammel eller eldre hest som ikke er kastrert.
? Vallak, er dette en kastrert hann hest uansett alder.
? Hoppe, som er en ung og unbred kvinnelig hest mellom 1-4.
? Mare, som er en kvinnelig hest som er fire år eller eldre. De er kvinnelige hester som har blitt avlet.
I noen tilfeller er en hoppeføll definert som en ung kvinnelig hest mindre enn tre år gammel, men den definisjonen som brukes oftest, er at det er en ung kvinnelig hest i alderen fem år eller mindre. a Mare, på den annen side er definert som en voksen kvinnelig hest i alderen fem år eller eldre. Disse begrepene brukes også til å beskrive andre kvinnelige dyr av hestefamilien som muldyr og sebraer. Mares er avlet, og de bærer barna sine i 11 måneder. De vanligvis bare produsere ett føll for hver graviditet, selv om det er sjeldne tilfeller av tvillingfødsler.
Selv fillies er allerede kjønnsmoden i en alder av to, er de ikke avlet før de har sluttet å vokse. Dette skjer i en alder av fire og utover, eller til de er allerede hopper. Mares kan produsere avkom til tyveårene.
Både fillies og hoppene brukes for hesteveddeløp. på to år gammel, kan en hoppe trenes for racing. Mares er intelligent, modig, og lett å håndtere, slik at de passer for hesteveddeløp. Selv om de kan bli engstelige når skilt fra sine føll, er de ikke lett distrahert under løpene, og er svært lojale til sine ryttere.
Oppsummering :
en A hoppeføll er en ung kvinnelig hest som kan enten være under tre år eller fem, mens en mare er en voksen kvinne hest som er fire til fem år eller eldre.
2. Selv om et hoppeføll er allerede kjønnsmoden i en alder av to, er de ikke avlet til de når minst fire år.
tre. Både en hoppeføll og en mare kan brukes for hesteveddeløp, og trening starter vanligvis med fillies inntil de blir hoppene til hvilken tid de allerede kan utføre bedre på løp.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------