Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom en duodenalsår og ventrikkelsår

grunn til mye av omstendigheter og miljøfaktorer, kan vi ikke hjelpe eller unngå at gastrointestinale problemer. Millioner av mennesker lider av denne typen problem hvert år fra en rekke gastrointestinale forstyrrelser.
Noen av de vanligste gastrointestinale problemer er duodenal og ventrikkelsår duodenalsår er forskjellig fra magesår
det første er det anatomi av begge sykdommene annerledes. i en duodenalsår, oppstår sårdannelse på tolvfingertarmen. Tolvfingertarmen er en del av tynntarmen. Tynntarmen består tolvfingertarmen, ileum, og jejunum. Mens i et magesår, oppstår sårdannelse i magen.
Hvordan blir de diagnostisert ? Gastroenterologer, eller leger som spesialiserer seg på mage -systemet, anbefaler pasienten å gjennomgå endoskopi. Ved gjennomføring av endoskopi, er pasienten blir bedøvet. Så en tynn slange med et kamera er satt inn i munnen og går videre til enten tolvfingertarmen eller magen. Når legen ser sårdannelse, kan han eller hun bekrefte at det er en sår.
Hva er årsakene ? Et magesår er hovedsakelig forårsaket av H. Pylori, en bakterie. Det fører også duodenalsår. Bruk av anti -inflammatoriske medikamenter og anti-blødning medisiner kan også forårsake sår. Røyking og fedme også forårsake sår.
Hva er symptomene ? Begge typer sår forårsake smerte, særlig mage smerter, klatring opp til spiserøret. Men med et magesår, smerter kan ikke bli løst ved å spise mat. I en duodenalsår, kan det bli løst ved å spise. i en duodenalsår, er det blødning i avføringen kalles melena. I magesår, det er blod når pasienten kaster heter hematemesis. I magesår, oppstår smerter 1-2 timer etter måltidet. I duodenalsår, oppstår smerter 3-4 timer etter måltidet. Behandlinger av begge sår stole på antibiotika for å minske antall H. pylori bakterier. Eksempler på disse er amoxicillin, klaritromycin og tetracyklin. i tilfeller av hypersekresjon av syre, antacida gis for eksempel Zantac til nøytralisere syren i magen i magesår, er pasienter rådes til å unngå matvarer som forårsaker hyperacidity og irritasjon, for eksempel, krydret mat,. kremet og melkeaktig matvarer, for eksempel, melk, ost og iskrem. Sjokolade og kaffe skal unngås så vel. I duodenalsår, er ingen spesiell diett er nødvendig. Det er imidlertid funnene at alkohol kan forverre duodenalsår. Så for å unngå dette fenomenet, er de rådgivning folk til å slutte å drikke alkohol
Oppsummering :
en
magesår oppstår i magesekken mens duodenalsår oppstår i tolvfingertarmen
2.
magesår gi magesmerter 1-2 timer etter spising føre duodenalsår smerter 3-4 timer senere
3
Gastric sår smerte kan ikke lindres av å spise. Magesmerter i duodenalsår kan bli løst ved å spise.
4.
Magesår forårsake blodig oppkast eller oppkast av blod mens duodenalsår forårsake melena eller blod i avføringen.
5.
En magesår har en spesiell diett mens duodenalsår ikke gjør det.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------