Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom coho og chinook laks

Fish er en av de viktigste ressursene i hele verden. Bortsett fra fisk være en viktig del av menneskets kosthold, blir fisken også holdt som kjæledyr eller fanget for rekreasjon. Det er mer enn 31. 000 arter av fisk, og de kan finnes i de fleste vannforekomster, for eksempel, innsjøer, elver, hav og sjø.
Laks er en art av fisk i Salmonidae familien. Salmon kan finnes langs kysten av Nord-Atlanteren, Stillehavet, og de store sjøene i Nord-Amerika. Laks er også hevet og oppvokst gjennom aqua gårdsdrift.
Noen typer laks er født i ferskvann deretter reise til havet hvor de vokser og tilbake til ferskvann for å reprodusere mens andre forblir i ferskvann hele livet ; de har en veldig god luktesans hukommelse og er kjent for å returnere til der de ble født til å legge sine egg
Det er to viktige arter av laks :
Atlanterhavet arter : <. br /> atlantisk laks som finnes i de nordlige elvene og på kysten av havet.
Land -locked laks som finnes i innsjøene i Nord -Amerika og Nord-Europa Stillehavet arter :
Cherry laks som finnes i den vestlige Stillehavet, Japan, Korea, og Russland.
Chum laks som finnes i California, Japan, Canada, og Sibir.
Pink laks som finnes i Alaska, Canada, Sibir og Korea.
Sockeye laks som finnes i California, Japan, Canada, og Sibir
Coho laks som finnes i Alaska, British Columbia, og Canada.
Chinook laks som finnes i Canada og British Columbia, California, Alaska og Russland.
Coho laks kan også bli funnet i Japan, faktisk, er det staten dyr av Chiba, Japan. det er også kjent som Silver Salmon ha mørke blå rygg og sølv sidene, mens i havet. når de vender tilbake til ferskvann, deres sider blir røde og mørke flekker på ryggen.
det er et spill fisk og er en av de mest populære sportslige fisk i USA. de kan fiskes fra juli til desember ved hjelp av lys fiskeutstyr. Sammenlignet med andre laksefisk, inneholder Coho en høy mengde fett.
Chinook laks, derimot, er den største arten av laksens familien. Det er også kjent som Spring Salmon, Black Laks, Blackmouth, Hook Bill Salmon, Chub Salmon, Quinnat Salmon, og King Salmon. Det er svært sjelden og kostbar i forhold til andre laksefisk. Den har en blå- grønn eller lilla tilbake, sølv sidene, og svarte flekker på halen og kroppen. De legger sine egg i dypere farvann enn de fleste andre laksefisk.
Oppsummering :
en Coho er en laksefisk som kan bli funnet i Alaska, Canada og Japan mens Chinook er en laksefisk som kan bli funnet i Alaska, California, Russland, Japan, og Canada.
to. The Coho er også kjent som Silver Salmon mens Chinook er også kjent som King Salmon.
tre. den Chinook er største laksefisk, mens Coho er den mest populære sportslige fisk i USA.
4. Chinook laks er sjelden og kostbar mens Coho laks inneholder en høy mengde fett.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------