Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom chlamydia og gonoré

seksuelt overførbare sykdommer ( STD ) eller kjønnssykdom ( VD ), også kjent som seksuelt overførbar infeksjon ( SOI ), har eksistert i hundrevis av år. Det er overført i mennesker gjennom menneskelig seksuell atferd, IV nåler, amming og fødsel.
en smittet person kan eller ikke kan manifestere tegn på infeksjon, men kan bære viruset, bakterier eller parasitter og kan overføre disse bakteriene til andre. Mens han kan ikke erverve sykdommen, den personen han kan ha overført bakterier til kan være utsatt for det og vise symptomer på STD.
Det finnes mange typer STD som kan være forårsaket av flere faktorer som :
Sopp, slik som de i tinea cruris eller Skrittsopp og candida eller gjær infeksjon
Virus, slik som de i viral hepatitt ( hepatitt A, B, D og E ), herpes simplex, HIV, HPV ( forårsaker livmorhalskreft og peniskreft ), og molluscum contagiosum.
Parasitter, slik som krabbe, lus, og skabb.
Protozoene, slik som Trikomonasinfeksjon.
bakterier, for eksempel chancroid, granulom inquinale, syfilis, gonoré og klamydia.
Mens både klamydia og gonoré er bakterielle infeksjoner og er seksuelt overført, de har mye av forskjellene. En forskjell er at klamydia er forårsaket av klamydia trachomatics bakterier som finnes bare hos mennesker, og det er en av de vanligste seksuelt overførbare sykdommer. fører det infeksjoner i menneskelige kjønnsorganer og øyne.
Gonoré, derimot, er forårsaket av Neisseria gonorrhoeae bakterier. det er også en vanlig sykdom som har en inkubasjonstid på 2 til 30 dager. Det kan overføres gjennom samleie, eller en mor kan overføre det til barnet sitt under fødselen. Symptomer hos kvinner er utflod, lavere magesmerter, og smerter under samleie. I menn, symptomer inkluderer utslipp fra penis og en brennende følelse ved vannlating. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til epididymitt og prostatits og uretritt hos menn. Hos kvinner kan det føre til bekkeninfeksjon, septisk artritt i fingre, håndledd, tær, og ankler. det kan også føre til septisk abort hos gravide kvinner, og kan påvirke leddene og hjertet.
Nesten 50 % av personer smittet med gonoré er også smittet med klamydia. Mens gonoré forårsaker smerter ved vannlatning, gjør klamydia ikke. Det er bare en utflod fra penis. Hvis venstre ubehandlet, det kan også føre til alvorlige helseproblemer.
det er ingen symptomer i en klamydia infeksjon, og bakteriene kan somle i månedsvis før de blir oppdaget. Først da kan en smittet person føle smerte og utslipp forbundet med de fleste kjønnssykdommer. gang oppdaget, kan klamydia infeksjon behandles med antibiotika som azitromycin, Doxycycline, Tetracyclin, og Erytromycin. Gonoré kan behandles med Ofloxacin, Cefixine, og ceftriaxone
Oppsummering :
En Klamydia er en infeksjon forårsaket av klamydia trachomatics bakterier mens gonoré er forårsaket av Neisseria gonorrhoeae bakterier.
2. klamydia symptomer er treg til å manifestere ofte tar måneder å vise mens gonoré symptomer vise i løpet av få dager.
tre. Begge kan behandles med antibiotika, men gonoré krever sterkere og mer potent medisiner enn for klamydia.
4. En person med gonoré vanligvis også har klamydia.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------