Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom Zantac og prilosec

Over -the -counter narkotika har gjort egenmedisinering enkel og rask for de fleste, for ikke å nevne at de sparer mye på konsultasjon avgifter. Mens selv-medisinering er en akseptabel praksis for mange, det er ikke alltid det tryggeste : små feil kan være svært farlig, spesielt for nesten-identiske legemidler som Zantac og prilosec
Mennesker som lider av GERD eller gastroøsofageal reflukssykdom, halsbrann, og sår er svært fortrolig med. disse to merkene. Zantac og prilosec er begge brukes til behandling av de nevnte forhold, noe som er grunnen til at mange individer tror at man kan erstatte den andre. Men leger og farmasøyter si at tross formulert for å løse lignende symptomer på gastrointestinale problemer, de er to forskjellige stoffer.
Først av alt, Zantac og prilosec har forskjellige generiske navn. Zantac heter ranitidin, mens prilosec kalles omerprazole. Folk som møter disse merkene ofte spørsmål om hvorfor de har forskjellige generiske navn når de brukes til å behandle de samme medisinske tilstander og symptomer. Hovedårsaken til dette er at de stoffene har ulik moduser for handling for å behandle sykdommer. Enkelt sagt, Zantac og prilosec jobbe annerledes selv om de har de samme målene.
Zantac er klassifisert som en H2 blocker, noe som reduserer syreproduksjonen i magen ved å blokkere de reseptorene som utløser det. Prilosec, på den annen side, blokkerer utskillelsen av syre som allerede har dannet. prilosec skiller seg også forskjellig fra Zantac fordi den er også utviklet for å bekjempe virkningene av Zollinger-Ellisons syndrom, som også er kjent som over produksjonen av syre i magen. Zantac kan ikke brukes til å behandle den samme tilstanden.
prilosec virker raskere enn Zantac. Pasienter som behandles med prilosec ofte se resultater innen tolv uker eller enda tidligere i milde tilfeller. Zantac, derimot, kan ta opptil et år eller mer før symptomene stabilisere og avta. grunn av dette, er Zantac foretrukket av leger som vedlikehold narkotika for mennesker som har akutte sår.
det fysiske utseendet av de to legemidlene også forskjellig. Zantac kommer i fersken for 150 mg og gul for 300 mg tabletter. Det har også en femkantprofil motsetning til prilosec, som er i kapselform. Prilosec er aprikos-og ferskenfargede med vekter fra 10, 20 og 40 milligram.
Slutt, de varierer i de bivirkninger som de kan forårsake for folk som bruker dem over lange perioder. Zantac kan forårsake magesmerter, anfall, og mentale forstyrrelser, mens prilosec kan forårsake dannelse av magen svulster. Disse forskjellene alene burde være nok til å overbevise brukerne å be om hjelp når de trenger å bruke enten legemiddelet for behandling.
Oppsummering :
en Zantac og prilosec er begge over-the -counter legemidler som brukes til behandling av magesår, Gerd, halsbrann og andre gastrointestinale tilstander.
to. Zantac har generisk navn ranitidin, mens prilosec kalles omerprazole.
tre. Zantac er en H2 blocker, mens prilosec er det ikke.
4. prilosec kan behandle Zollinger-Ellisons syndrom, mens Zantac kan ikke.
fem. prilosec virker raskere enn Zantac.
6. prilosec er i kapselform, mens Zantac er i tablettform.
7. prilosec kan forårsake mage svulster, mens Zantac kan forårsake magesmerter og kramper.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------