Stilling: ovs0 > Vivian Blikom >

Forskjellen mellom CPT og ICD -koder

bli syk kan være kostbart. Derfor folk flest har fått medisinsk eller helseforsikring for seg selv og sine familier. Med helseforsikring, får de en billigere og mer praktisk måte å få sine plager behandles.
Ikke bare er pasienter og leger er involvert i behandling og diagnostisering av en medisinsk problem, men også de medisinske forsikringsselskaper. å fremskynde betalingen prosessen og å gjøre alle forstå medisinsk problem, er manuelle koder tilgjengelig.
Det er to manuelle koder som brukes av medisinske billers og forsikringsselskap : Gjeldende prosedyrar Terminologi ( CPT ) og International Classification of Diseases ( ICD )
The CPT Boken har koder for rapportering medisinske prosedyrer og tjenester som diagnostisk, laboratorium, røntgen, og kirurgisk. det beskriver hva som ble gjort til pasienten under konsultasjonen og prosedyren koden finner du i CPT boken. den beskriver det medisinske tjenester og prosedyrer er gjort av legen. den tar sikte på å gi en enhetlig språk for å beskrive behandlings-og diagnostiske prosedyrer utført og hjelp i kommunikasjonen mellom leger, pasienter og forsikringsselskaper. ICD boken har koder som identifiserer en diagnose og beskrive en sykdom eller medisinsk tilstand. Etter å diagnostisere hva som er galt med en pasient, vil en lege gi en diagnose kode som kan finnes i ICD -9 eller ICD -10 boken. den beskriver medisinsk tilstand eller sykdom som blir behandlet slik at alle parter involvert; legen, pasienten, og selskapet vil forstå bedre sykdommen som blir behandlet
The CPT boka er utgitt. av American Medical Association, og har 7800 koder. ICD Boka er utgitt av Verdens helseorganisasjon, og har 24. 000 koder for sin ICD -9 og mer enn 200. 000 referanser for sin ICD -10. The CPT Boken har et helsesystem felles prosedyre kodesystem og fokuserer på medisiner og utstyr som en pasient er fakturert. Dette systemet er ikke funnet i ICD boken.
CPT koder er mer komplekse enn ICD -koder. Mens for en viss sykdom en diagnose kan bare ha én kode, for å bestemme koden i CPT koding ville innebære å bestemme omstendighetene for pasientens besøk til lege, da legen tilbrakt med pasienten, hvor mange kroppens systemer han undersøkte blant andre bekymringer.
ICD bøker må oppdateres hvert 10 til 15 år mens CPT bøker hvert 3 til 5 år Medisinsk billers og helse forsikringsselskaper bør ha både bøker
Oppsummering :
1. Gjeldende Handlingsbåren Terminologi ( CPT ) er en medisinsk kode manuell publisert av American Medical Association, mens International Classification of Diseases ( ICD ) er en medisinsk kode manuell publisert av Verdens helseorganisasjon.
2. The CPT -koden beskriver hva som ble gjort med pasienten under konsultasjonen, herunder diagnostisk, laboratorium, røntgen, og kirurgiske prosedyrer, mens ICD-kode identifiserer en diagnose og beskriver en sykdom eller medisinsk tilstand.
tre. CPT koder er mer komplekse enn ICD -koder.
4. The CPT Boken oppdateres hvert tredje til femte år, mens ICD boken er oppdatert hver 10-15 år.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------