Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom hypoksi og hypoksemi

Hypoksi og hypoksemi er to forskjellige tilstander som ofte brukes for å indikere det samme sett av symptomer. I virkeligheten er de forskjellige fra hverandre i en rekke måter. Så neste gang noen tror han snakker om hypoksemi og faktisk snakker om hypoksi, vil du vite hvordan du skal rette dem !
Forskjell i symptomer
alvorlighetsgraden i begge tilfeller avhenger av hvor mye lufttrykk pasienten får. En pasient med mild hypoksemi kan lide av rastløshet, forvirring, angst eller hodepine.
Pasienter med akutte former av sykdommen vil lide av økt blodtrykk, søvnapné eller takykardi. Pasientene kan også lider av hypotensjon eller uregelmessig sammentrekninger av ventriklene. I ekstreme tilfeller kan pasienten selv gå i koma.
på den annen side, pasienter som lider av hypoksi har litt forskjellige symptomer. Dette kan omfatte alvorlig hodepine, kramper og endog død i ekstreme tilfeller. Som med hypoksemi, den alvorlighetsgrad i symptomene avhenger faktisk av alvorlighetsgraden av tilstanden.
Forskjell i ReasonsHypoxemia er vanligvis forårsaket av respirasjonsproblemer Men det kan også være forårsaket av grunnene nedenfor :
en hypoventilering-symbolisert ved redusert nivå av oksygen i blodet og økte nivåer av karbondioksid.
2. En reduksjon i det lave inspirerte oksygeninnholdet i blodet
3. det kan også være forårsaket av en venstre til høyre shunt !
4. det kan også være forårsaket av ventilasjon og perfusjon mismatch eller spredning nyrefunksjon.
hypoksi, derimot, kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert hjertestans, karbon forgiftning eller alvorlig hodepine. Det kan også være forårsaket av kvelning eller i store høyder.
Forskjellsbehandlingen
Det er forskjeller i måten de to forholdene er håndtert. For eksempel, fordi hypoksi kan eskalere til en livstruende tilstand i løpet av minutter, bør den snarest behandles. pasienten trenger livsopprettholdende tiltak, men ikke de maskinene som er involvert i alle tilfeller. pasienten er vanligvis satt på intravenøs støtte og må kanskje ta medisiner som forebygge anfall og høyt blodtrykk.
I kontrast kan en pasient lider av hypoksemi bli opplyst ved liggende flatt på bakken, fordi dette øker tilførselen av oksygen. I mer alvorlige tilfeller kan pasienten trenger å bli satt på mekanisk ventilasjon som CPAP. pasienten kan også bli satt på oksygen mens han er på CPAP. Alternativt kan pasienten også gis erytrocyttkonsentrat. Dette øker tilførselen av oksygen i blodet. Men, kan det ikke gis til pasienter som lider av polycytemi eller en unormalt høy tilførsel av røde blodlegemer.
Sammendrag :
en Pasienter som lider av hypoksemi har rastløshet, takykardi eller høyt blodtrykk lider Pasienter med hypoksi fra plutselige hodepine, kramper og endog død i noen tilfeller.
2 årsakene hypoksemi er vanligvis langvarig, enten det er en luftveissykdom problem eller en tilstand av hjertet hypoksi forårsakes hovedsakelig av miljømessige forhold, for eksempel kvelning, høye høyder eller. selv kvelning.
tre. Behandling for hypoksi omfatter levering av umiddelbare og raske livsopprettholdende mekanismer. Hypoksemi er behandlet av en rekke oksygen økende prosedyrer og røde blodlegemer overføringer.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------