Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom jaguar og leopard

De store kattene er helt fascinerende. Menneskets ønske om å se ( og lære ) fra disse utrolige rovdyr er dokumentert, om ikke annet, av spredning av stor katt viser på TV. Lions er lette å kjenne igjen med sine majestetiske manes Du kan alltid se noen tigre av sine striper Men hva med de neste to store katter: jaguarer og leoparder ? Hvordan kan du vite forskjellen mellom de to
? <- ! Adsensestart->
Geografisk fordeling
Jaguar "hvis du er i Sør-Amerika, Mellom-Amerika, Mexico, eller svært velge deler av det sørlige USA, er sjansene du ser en jaguar. Det er utelukkende en New World katt.
Leopard ' liv i den gamle verden. Populasjoner er funnet fra Kina og India til Midtøsten og ned i Afrika. Fysisk Utseende
Jaguar « den tredje største av de fire store katter. den har en solid konstruksjon og vanligvis vekter mellom 125 og 200 pounds. det kan bli opp til seks meter lange og stå på om lag to og en halv fot på skulder. pelsen har en gulbrun brun base og er dekket med sorte rosett flekker.
Leopard » er den minste av de fire store katter. Det er tettvokst og har korte ben. Den største av leoparder kan nå opptil 200 pounds, men en vekt på 150 pounds for menn er mye mer vanlig. Leoparder er omtrent fem meter lang og stå litt over to meter høy. Leopards er også preget av rosetten sin dekket strøk, men deres rosetter er mindre og mer tett linjeavstand.
Jakt og fôring atferd
Jaguar "vil enten knuse og kveles og offer eller bite rett igjennom skallen. den foretrekker å forfølge og eventuelt bakholdsangrep dens byttedyr snarere enn å jage den. Da er det pounces fra et bytte i blindsonen. Når kill, jaguarer foretrekker å dra sine måltid til en bortgjemt sted å spise. De er rovdyr, men vil spise nesten all slags kjøtt.
Leopard ' drepe sitt bytte ved en kvelende bitt. også de ville heller stilk enn jage sine byttedyr. Leoparder vil ofte dra sitt måltid opp i et tre å spise i sølibat. De vil spise alt fra biller til Antelope, avhengig av deres habitat.
både leoparder og jaguarer har blitt omfattende jaget av mennesker både for sine pelser og som husdyr skadedyr. På grunn av dette, har sine befolkninger sterkt redusert, og begge artene er listet som truet
Oppsummering :
En Leoparder og jaguarer er begge store katter som er like i utseende.
2 Leopards bor i Asia, Afrika og Midtøsten, mens jaguarer lever i Sør-og Mellom-Amerika
3 Jaguars er større og stockier enn leoparder.
4. Jaguars kan drepe sitt bytte ved sprengning skallen mens leoparder drepe med en kvelende bitt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------