Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom SEBRA og HEST

Det vitenskapelige navnet på en hest er Equus ferus caballus. Det er en hoofed pattedyr og en sub-specie av de sju nålevende arter av Hester familien. Løpet av det siste 45-55 million år hesten har utviklet seg fra en liten multi toed skapning til en stor en toed dyr. den temmingen av hester startet rundt 4000 f. Kr. ordet " zebra " er avledet fra en gammel portugisisk begrep zevra som betyr vill ass. Zebras er berømt for sine hvite og svarte striper. er deres mønstre og former unikt for den enkelte sebraer. De sebraer er sosiale dyr og finnes i store flokker eller små haremer. Zebras har aldri blitt temmet. Tre arter av sebraer er funnet. Dette er Plains Zebra, Mountain Zebra og Grevy sin Zebra. The Plains Zebra og Mountain Zebra tilhører subgenus Hippotigris mens Grevy sin Zebra tilhører de Dolichohippus artene Dette ligner et esel mens Slettene og Mountain Zebras er ganske nær til hester
There. er mange særtrekk mellom en hest og sebra. Benstrukturen av begge dyrene er annerledes. Zebras har solid haler motsetning hester. ? Den anatomi av en hest gjør dem bruke hastighet til å kjøre vekk fra rovdyr. De har en velutviklet sans for balanse. De har en kraftig fight or flight holdning inni dem. Hester er habituated i sover mens å stå opp. Kvinnelige hester er kjent som hopper og de bærer barnet sitt i 11 måneder. En ung hest kalles et føll som står opp og går kort tid etter fødselen. hester er trent perfekt på nesten alder av to til fire. Den gjennomsnittlig levetid på en hest er rundt 25-30 år.
Zebras finnes i en rekke steder som savanner og rasslands, skog, fjell, åser og scrublands. Enkelte menneskeskapte faktorer har påvirket befolkningen i sebraer. Hunting sebraer for skinn og ødelegge landområder har berørt? sebra befolkningen. Grevy sin og Fjell Zebra regnes som truede arter.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------