Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom OKSE og KU

En ku og en okse er medlemmer av Bovinae underfamilie. Gjelder fysiologi, ikke kyr og okser ikke signifikante forskjeller. Men mennesker differensiere kyr og okser i henhold til deres spesifikke bruken i gården. så her er noen unike forskjeller mellom en ku og en okse.
En ku er en hunn. å bli kalt som sådan, bør det være ca 4 år gammel og har gitt fødsel til minst en kalv. Den mannlige motstykke kalles en okse. en okse, derimot, er en kastrert moden okse. Så kjønn kan sies som den primære forskjellen mellom en okse og en ku.
En ku er oppdratt som husdyr for kjøtt sin. Det er også et meieri dyr som er en kilde til melk og andre melkeprodukter som smør og ost. mellomtiden er oksen trekkdyr. den brukes til å trekke vogner, skjær, og sleder. den kan også brukes som et trekkdyr for å drive tradisjonelle landbruksmaskiner som korn kverner eller overrislingspumper. oftest enn ikke, er en okse mer intelligent enn en ku. Det er fordi en okse er utdannet dyr. Det har blitt opplært til å reagere riktig til kommandoer av behandleren sin. Det kan svare på høres kommandoer eller gjennom tau eller pisk prodding.
kyr på den annen side er vanligvis lov til å beite. sine eiere aldri gidder å trene dem. Kommersielle kyr for store meieri fabrikker er holdt i en spesiell innhegningen. Alt de trenger å gjøre er å spise og drikke slik at de kan produsere mye melk.
Når det gjelder bygget, er en okse mer massiv, muskuløs, og solid. I motsetning, kyr som regel ikke har sterkere muskler som oksene.
Dette er særtrekk ved en okse og en ku. Så når du går til en gård, vil du kunne identifisere som er kua og som er oksen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------