Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom FLåTT og LUS

Det er mange små skapninger rundt oss som ligner, men er av de helt forskjellige arter. Flått og lus er to slike skapninger. I utseende, begge ser like ut, men forskjellene er mange.
tick er faktisk navnet gitt til gruppen av små edderkoppdyr som faller inn under Ixodoidea familien. Noen eksempler på organismer i flåtten familien er den amerikanske hjort flåtten, sau tikk, og storfe tick. Lus er insekter som faller inn under kategorien vingeløse og kjent for å forårsake sykdommer hos mennesker. Noen vanlige lus er Anoplura, Rhyncophthirina, Ischnocera, og Amblycera.
Flått, når modnet, har åtte bein og kan ha forskjellige størrelser avhengig av art. Har lus seks ben og utvikle sine organer for å tilpasse å leve med verten. de har som regel kraftige bein og klør. Disse klør hjelpe dem til å klynge seg til hår eller pels av vertene. Både flått og lus fôr på blod av vertene og har kroppen funksjoner tilpasset dette formålet.
Lus vanligvis tilbringer sine fulle liv med verten. De fleste av dem er født og dør på verten kroppen. Flått er stort sett funnet i mellom de høye gress og busker. De stille vente på sine verter. Og når en passende vert forbi, de klynger til verten ved hjelp av cutting underkjever. Disse tjener formålet med kroker til å bli forankret til en overflate. Flått meste søker etter en vert når det er endringer i temperatur eller varighet av dagene. Når kroppen på flåtten er fullt med den sugd blod, faller den av av selvtillit. tiden for å bli fulle varierer fra timer til dager. Lus forlater ikke verten kroppen av selvtillit. De suger den nødvendige mengden av blod og forblir på verten kroppsoverflaten alltid.
Flått er aktive i varmt klima. Når lus kommer i kontakt med en vert kropp, de overleve og trives godt på verten kroppen, med mindre eventuelle ugunstige faktorer komme opp. vanligvis de ikke liker oljer. Så hvis den infiserte delen er gnidd med olivenolje, lusene tendens å forlate verten.
funksjonene i flått avhenger arter og vert. det kan være hvit eller svart legged, kan ha prikker, striper eller andre mønstre, og noen enda spre sykdommer. Lus har særtrekk som kort antenner, sammensatte øyne, og munn deler egnet for å tygge og suge blod fra verten kroppen.
Til kontroll flått, kan du bruke kjemikalier, plantevernmidler, eller noen støvkluter. lus i mennesker kan kontrolleres ved bruk av lus kammer, medisinert shampoos, og oljer Hvis sko har lus på den, microwaving det for noen få sekunder drepe lusene
Oppsummering : 1. flått edderkoppdyr, lus er vingeløse insekter.
to. har lus seks ben mens modne flått har åtte bein.
tre. Funksjonene i flått avhenger arter og vert. har de fleste lus identiske funksjoner.
4. Flått leve med verten til kroppene deres er full og faller av etter det. Lus lever med verten for hele livet oftest.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------