Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom ASTMA og KOLS

Hovedforskjellen mellom astma og KOLS er at astma er en luftveisinfeksjon problem som oppstår på grunn av visse miljømessige allergi, forurensing, pollen støv osv. mens KOLS er kronisk versjonen av astma være ubehandlet. Det står for kronisk obstruktiv lungesykdom. Astma kan behandles på barnetrinn, men KOLS er irreversibel. Det fører permanent lungeskade fører til intensiv pusteproblemer. Luften rørene blir hoven, oppblåst eller klemt under denne typen av allergi. Derfor blir det vanskelig for en person å puste inn og ut, med mye hoste og tungpustethet. Begge kan forverres av værforhold, infeksjoner eller kraftige øvelser.
Den andre forskjellen er at astma er utbredt i barndommen eller ungdomsårene mens KOLS er hovedsakelig observert i kjeden røykere. Astma utløses av kald luft eller allergi, mens KOLS er karakterisert ved luftveisinfeksjoner. Astma kan behandles, og pasientene kan få umiddelbar lindring med normal lunge funksjon mens KOLS-pasienter sjelden få lindring fra sine problemer. En annen forskjell mellom astma og KOLS er at astma ikke forårsaker lungeskader mens KOLS er knyttet til perifer lungeskade fører til kroniske sykdommer som bronkitt og emfysem. Enda en forskjell er at astma symptomer inkluderer tungpustethet, hoste, bryst lunger og hyppig tungpustethet mens KOLS viser ikke slike indikasjoner, men kan bestemmes ved luftveisinfeksjoner. Astma kan kureres under forsvarlig og rettidig medisinering mens KOLS kan bare styres, men ikke ferdig behandlet. Man kan ta medisin og redusere røyking å få lindring fra det. Familie historie er også noe relatert til slike sykdommer. Astma kan ikke være helt hereditable men få KOLS- pasienter er spådd å ha alfa antityrpsin mangel som er en genetisk lidelse. personer utsatt for kjemikalier i bransjer, røyk og støv er mer utsatt for slike sykdommer. gruvearbeidere, metallindustrien ansatte er de som lider av KOLS.
Astma kan behandles gjennom medisinering og inhalatorer men KOLS krever sterke antibiotika og kunstig oksygen kosttilskudd. Astma pasienter krever inhalering av kortikosteroider sammen med noen bronchodilators som første linje av behandlingen, mens KOLS behandling er bare omvendt av det. Er bronchodilators krevde i utgangspunktet fulgt av inhalasjon av kortikosteroider bare i visse tilfeller. I astma betennelsen er utgangspunktet eosinofil mens ved KOLS er det nøytrofil. Denne arten av betennelse bestemmer løpet av behandlingen for pasientene. Anatomisk er bare luftveiene påvirkes i astma mens KOLS luftveiene samt parenchyma celler påvirkes også. Derfor astma behandling undertrykker hovedsakelig betennelse mens KOLS behandling reduserer symptomene
Oppsummering :
En Astma er en øvre luftveisinfeksjon, mens KOLS er en lungeinfeksjon eller en perifer skade.
2 astma kan kureres og er reversibel, men KOLS er en akutt irreversibel form for astma
tre astma er vanlig hos barn, mens KOLS er. mer i voksne eller røykere.
4. Astma utløses av miljøforurensning og allergi mens KOLS er en luftveisinfeksjon forårsaket av eksponering for kjemikalier, røyk osv.
fem. Astma kan behandles med mild medisiner mens KOLS krever sterk medisinering og kosttilskudd.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------