Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom tørr og våt hoste

Når en person har en hoste, kan det enten være en produktiv ( våt ) hoste eller en ikke-produktiv ( tørr ) en. Symptomene til de to forholdene er helt annerledes og de er forårsakes av forskjellige grunner. Som et resultat, vil behandlingen for forholdene også være helt annerledes. La oss ta en titt på de viktigste forskjellene mellom en tørr og våt hoste.
En tørr hoste føles kløende og tørr på halsen din. Det kan være kontinuerlig og øker når du er i en tørr atmosfære, for eksempel, en klimatisert rom. En våt eller produktiv hoste er en der slimete eller slim er produsert, sammen med hoste. Det er lite eller ingen kløe involvert. Din hals eller bryst kan verke fra innsatsen, men det vanligvis ikke føler seg tørr ;

Bakgrunnen tørre og våte hoster er også forskjellig Når luftveiene blir angrepet av en fremmed kropp, enten det er et allergen. <--adsensestart ! >. eller et patogen, produserer luftveiene klissete og tykt slim som fanger fremmedlegemet. Dette slimete frigis under en våt hoste. Hva skjer i en tørr hoste? Vel, er slimete i en tørr hoste vanligvis så seigt eller så lite at det ikke kan bli utvist i løpet av en hoste. Det er det som skaper en tørr hoste.
Det er viktig for deg å huske på at selv om de fleste hoster er forårsaket av infeksjoner, kan det være en egen grunn til det. Dette kan variere fra alt mellom allergi mot en hjertesykdom. En tørr hoste kan være forårsaket av en hoste variant astma, medisiner som ACE hemmere eller til og med GERD eller gastro øsofageal refluks. I denne sykdommen, er det surt at vanligvis er til stede i magen videre til halsen når personen sover eller i en ellers horisontal stilling. Dette fører til at halsen blir tørr, uten at personen selv å være klar over hva som er går galt !
En tørr hoste kan også være et resultat av postnasal drenering i tilfelle av allergi og bihulebetennelse.
det finnes en rekke årsaker bak en våt hoste. det viktigste blant disse kan være en vanlig forkjølelse, en øvre luftveisinfeksjon, lungebetennelse, bronkitt eller emfysem. Det kan også skyldes tilstedeværelsen av et fremmedlegeme i lungen. I sjeldne tilfeller, er en våt hoste indikerer en mer alvorlig tilstand.
Tørr hoste er hovedsakelig behandlet med Hostedempende, fordi de. undertrykke hosten Våt hoste er vanligvis behandles med expectorants for mykere slim og hjelpe å fjerne det
Summary :
en. ? En tørr hoste refererer til en hoste som ikke utvise ikke slim og resulterer i en tørr og kløende hals. En våt hoste resultater i utviste av slim.
To. En tørr hoste er et resultat av lite slim i luftveiene, eller en slim som er for tyktflytende til å bli utvist
tre. En tørr hoste kan være et resultat av en infeksjon eller allergi. det er behandlet med Hostedempende. En våt hoste kan være tegn på en infeksjon eller andre alvorlige forhold. det er behandlet med en slimløsende.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------