Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom stjerner og planeter

Når du ser opp i den klare nattehimmelen, vil du se et stort utvalg av blinkende lys stenket over himmelen. Det er en ærefrykt stedet i dag, akkurat som det var i antikken som første begynte å observere himmelfenomener bevegelser tusenvis av år siden. Selv om det er vanskelig å se forskjell mellom stjerner og planeter med blotte øye, er de svært forskjellige himmellegemer med ulik opprinnelse og funksjoner.
Definisjon
Star ' er enorm samling av plasma og gasser som holdes sammen av gravitasjonen. En stjerne avgir en enorm mengde energi som lys og varme på grunn av kjernefysisk fusjon som foregår i kjernen.
Planet 'er et himmellegeme som går i bane rundt en stjerne. Det kan være steinete, gassform, eller en kombinasjon av de to. det har sitt eget felt av tyngdekraften holde det sammen, men at tyngdekraften ikke er sterk nok til å produsere en hydrogenbombe reaksjon. Formasjonsfysikk
Star ' de fleste stjerner at vi ser er millioner av lysår unna, og derfor ser vi stjerner som de så millioner av år siden. Siden mange av disse observerbare stjerner er moden, kan vi anta at de fleste stjerner er milliarder av år gammel. Stars begynne med en sky av atomer, som for eksempel hydrogen. Denne skyen blir tettere og tettere inntil det er nok press på kjernen til å forårsake den kjernefysiske reaksjonen som skaper helium fra hydrogen. Stjernen starter avga lys og varme og er teknisk " født ".
Planet ' er antatt å være dannet på samme tid som moderstjernen. som materie begynner å samle seg i den tette kjernen av snart å være stjerne, kan andre mindre tyngdepunkt begynner å danne innenfor stjerner bane. Disse proto-planeter vil fortsette å vokse og kolliderer med hverandre inntil stjerne blir modne. Omsider planeter som vi kjenner dem danne.
History of Human Discovery
Star ' Man første begynte å lage stjernekart i oldtidens Egypt, over tre tusen år siden. Som teleskop teknologi har avansert, har menneskeheten begynt å studere komposisjon, alder, avstand, og kjennetegn ved stjerner.
Planet ' ble først antatt å være vandrende stjerner fordi synlige planeter som Mars og Venus ikke holde en fast kurs som resten av stjernene på himmelen. Under renessansen, viste Galileo og Kepler at planetene roterte rundt solen som Space Age grydde, har mannen sendt sonder og roboter til alle planetene i vårt solsystem
Oppsummering :
1. Planetene er er stjerner begge himmellegemer meste observerbare for det blotte øye.
to. er stjerner store samlinger av gass som har en atomreaktor i kjernen sin, mens planeter kan være nesten like stor, men mangler den kjernefysiske reaktoren.
tre. Stars er den første til å danne når en ny solsystem blir opprettet, og planetene er laget senere i bane stjerne.
4. Gjennom historien menneskeheten har observert både stjerner og planeter.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------