Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom sel og sjøløver

Seler og sjøløver faktisk heter FIN-footed dyr eller pinnipedia. De er varmblodige pattedyr som kan leve både i vann og på land. Selene er klassifisert som earless pennipeds mens sjøløver er klassifisert som eared pennipeds. Seals ble merket som earless siden de ikke har øreklaffer. de har bare ører eller de små hullene som brukes for hørselen. Sjøløvene på den annen side, har synlige øreklaffer.
Sjøløvene har lenger foran svømmeføtter mens selene har kortere front svømmeføtter, men har lange klør. Sjøløver svømmeføtter har ikke hår, men pakningene har pelsverk på sine svømmeføtter. Pelsen faktisk når kroppen av selene som er grunnen sjøløver vises mer elegant enn sel. Bakbeina svømmeføtter av sjøløver er egentlig fleksibel som gjør det mulig for dem å flytte bakbeina svømmeføtter i alle retninger. Dette beleilig tillater dem å gå på land. bakbeina svømmeføtter av sel derimot, kunne ikke roteres. det er grunnen til at selene må vrikke sin mage når de beveger seg på land. <- adsensestart->.
Selv sjøløver har den fordel når i land på grunn av de fleksible bakbeina svømmeføtter, sel på den annen side har den fordel når i vann De kan bevege seg raskt i vann for ca 14-24 miles per time siden de fremre svømmeføttene kan brukes til styring mens hind flipper brukes til å drive i vannet.
Sjøløvene er mer sosiale pattedyr enn sel. de kunne faktisk lage unike høye lyder mens selene kunne bare grynte stille. de er også dyktige sammenlignet med seler og det er av denne grunn at sjøløver holder rampelyset i de fleste filmer så vel som hav viser.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------