Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom revmatoid artritt og slitasjegikt

Både revmatoid artritt og slitasjegikt er smertefulle tilstander som påvirker leddene i menneskekroppen. Det finnes imidlertid en rekke forskjeller mellom de to forholdene. Å ha en ide om disse forskjellene vil hjelpe deg å forstå din tilstand, samt sikre rett behandling.
den grunnleggende forskjellen mellom forholdene oppstår på grunn av deres underliggende årsak. Artrose er en degenerativ sykdom. Dette betyr at det skjer på grunn av slitasje av brusk mellom leddene. Revmatoid artritt, derimot, skjer på grunn av en autoimmun lidelse. En autoimmun lidelse er en tilstand der immunforsvaret angriper friskt vev i kroppen selv.
En annen forskjell i de to forholdene forholde seg til den alder hvor symptomene starter. Revmatoid artritt kan ramme en person som helst. Det har ikke en spesielt sårbar alder. Men slitasjegikt hovedsakelig påvirker alderen.
Osteoarthritis fremskritt over en tidsperiode. Det blir verre over alder og med gjentatt bruk av leddene. Men, revmatoid artritt fremskritt raskt og kan være en fullverdig tilstand i løpet av uker eller måneder. Revmatoid artritt er preget av smerte og hevelse i leddene. det er stivhet i leddene som øker med hvile. symptomene på slitasjegikt er forskjellige. Selv om det er felles verke og noen ømhet i de berørte ledd som helhet, er det lite eller ingen hevelse involvert. Et viktig skille mellom de to forholdene er som osteo leddgikt er begrenset til de vektbærende leddene bare. Revmatoid artritt kan spre seg til andre organer over en periode av tid og føre til komplikasjoner. Mønsteret av ledd som er rammet varierer også mellom de to forholdene. Ved revmatoid artritt, er små ledd og større funn berørt på begge sider av kroppen, vanligvis i en symmetrisk måte. Dette symmetri er fraværende i osteo leddgikt. symptomene begynner vanligvis på den ene siden av kroppen og spre seg til andre områder. Dessuten symptomene er vanligvis begrenset til ett sett av leddene bare. En pasient med revmatoid artritt klager ofte av en generell følelse av sykdom, tretthet og sløvhet. Disse symptomene er fraværende så langt som osteo leddgikt er bekymret.
Endelig kan stivhet i leddene også indikere om du har revmatoid eller osteo artritt. Pasienter med osteo leddgikt erfaring leddstivhet for mindre enn. en time om morgenen, men pasienter med revmatoid artritt har en tendens til å lide lenger, vanligvis mer enn 30 minutter av gangen
Oppsummering :
en revmatoid artritt oppstår på grunn av en autoimmun reaksjon av kroppen, mens artrose er i hovedsak et resultat av mekanisk slitasje av brusken i mellom leddene
to. Artrose rammer eldre mennesker, men leddgikt kan påvirke noen.
Tre. Symptomene på leddgikt forverres raskt. Men utvikler slitasjegikt på en forholdsvis langsommere
4. Det er symmetri i mønsteret av fremdriften av revmatoid artritt. det påvirker begge sider av kroppen.
fem. det er lite eller ingen rødhet og hevelse i leddene personer med slitasjegikt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------