Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom psykopat og sosiopat

Anti-sosial personlighetsforstyrrelse kan ta mange varianter. De to viktigste delineations er sosiopater og psykopater. For bedre eller verre, er det få forskjeller mellom psykopater og sosiopater. noen medisinske ordbøker selv anser dem for å være synonymt. føre til både forstyrrelser som vil ta del i ekstremt anti- sosial adferd som inkluderer handlinger av ekstrem vold. Mens psykiatere ofte klasse sosiopater og psykopater sammen, kriminologer skille mellom dem basert på deres ytre atferd.
ytre oppførsel av en sosiopat
  • sosiopater pleier å være ekstremt uorganisert.
  • De er ikke i stand til å opprettholde normale relasjoner med familie, venner eller kolleger.
  • de er ofte ikke klarer å holde jevn sysselsetting eller bolig.
  • de lever ofte bokstavelig talt på kanten av samfunnet. i en studie av de hjemløse som bor i T-bane tunnelene i New York City, et uforholdsmessig stort antall av dem ble klassifisert som sosiopater.
  • Deres utbrudd av vold er uberegnelig og uplanlagt. Sosiopater er lettere å identifisere og pågripe da de som regel etterlater en stor sti av spor.
ytre oppførsel av en psykopat
  • Psykopater kan nesten besatt organiseres.
  • De kan opprettholde normale sosiale relasjoner De kan ta seg av aldrende foreldre eller være gift med barn
  • Psykopater vil ofte være svært vellykket i sine karrierer. deres behov for organisasjon er kombinert med en evne til å foreta andre liker og stoler på dem. Fordi de intellektuelt forstå menneskelige følelser, men er ikke i stand til å oppleve dem selv, de er mestere på emosjonell manipulasjon.
  • De lever ofte i en normal hus eller leilighet, helt umulig å skille fra friske mennesker.
  • Psykopater vil ta år å planlegge ut voldshandlinger og hevn. De er svært vanskelig å fange fordi de vil nøye planlegge hvert trinn i loven for å sikre at de vil begå sine forbrytelser uoppdaget
Det er noen likheter mellom psykopater og sosiopater : Begge psykopater er sosiopater har medisinsk psykiske lidelser som kan behandles eller lindres gjennom terapi og medisiner en gang riktig diagnostisert. Sine symptomer begynner å bli utad etablert på ca femten år og er i utgangspunktet manifestert ved overdreven grusomhet mot dyr som sykdommen utvikler seg de viktigste symptomene er : mangel på hva samfunnet normalt anser en " samvittighet ", mangel på anger eller skyldfølelse for sårende handlinger til andre, en intellektuell forståelse av passende sosial adferd, men ingen følelsesmessig reaksjon på andres handlinger, en manglende evne til å danne ekte relasjoner, og upassende eller ut av proporsjoner svar på oppfattede fornærmelser.
Oppsummering :
en sosiopater og psykopater er både klassifisert som anti -sosiale personlighetsforstyrrelser
2 Begge typer person nyte grusomhet, føler mangel normal menneskelige følelser av skyld, og ikke klarer å danne følelsesmessige bånd med andre.
tre. sosiopater generelt oppføre seg på en uorganisert, uberegnelig måte.
4. Psykopater generelt oppfører ytre normalt, men vil engasjere seg i forseggjorte tomter å manipulere eller skade de rundt dem.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------