Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom podiatrist og fotterapeut

Det er ingen stor forskjell mellom de to. Fotterapeut er begrepet foretrukket av britene, og amerikanere bruker podiatrist. Opprinnelig fotterapeut var den foretrukne betegnelsen fotpleie. Siden 1950 begrepet podiatry har fått valuta i de fleste deler av verden.
podiatric medisin slik vi kjenner den i dag som en medisinsk spesialitet som omfatter vurdering, diagnostisering og behandling av underekstremitetene, har nedstammet fra fotpleie. i lekmann parlance fotpleie er det gamle navnet for podiatry. I Storbritannia podiatrist kan brukes som en tittel bare av dem er registrert med helsepersonellet rådet. Fotpleie er egentlig tenkt som involverer rutine fotpleie, mens podiatry innebærer mer dyktighet og høyere utdanning. I USA, en podiatrist betegner en Doctor of podiatric Medicine, som er kvalifisert med sin utdannelse og opplæring for å diagnostisere og behandle malaises knyttet til fot, ankel og relaterte strukturer i beinet. den første sammenslutning av chiropodists i Nord-Amerika ble etablert i 1895, mens den første skolen av fotpleie i Nord-Amerika startet i New York i 1912. Siden tidlig på 1960 amerikanske trente chiropodists basert i Ontario tok ledelsen fra sine amerikanske kolleger og begynte å referere til seg selv som podiatrist dermed låne begrepet internasjonal støtte og berømmelse.
Dermed ser vi at det begynte som fotpleie i England omdannet til podiatry i USA og som har vært mest tilfellet den amerikanske versjonen snart fått internasjonal aksept. Ironisk i England begrepet podiatry kom til anvendelse på en mer sofistikert utgave av fotpleie.
ha bemerket forskjellen mellom de to begrepene, uansett hvor lite eller subtile det er relevant å påpeke at de to begrepene brukes om hverandre, spesielt i England. Faktum i saken er at om det kan kalles fotpleie eller podiatry, denne spesialitet grenen av medisinsk vitenskap har en viktig rolle å spille i folks liv
Summary :
en. fotterapeut er begrepet foretrukket av britene, og amerikanere bruker podiatrist.
to. Opprinnelig fotterapeut var den foretrukne betegnelsen på fotpleie. Siden 1950 begrepet podiatry har fått valuta i de fleste deler av verden.
tre. i Storbritannia fotpleie er tenkt som involverer rutine fotpleie, mens podiatry innebærer mer dyktighet og høyere utdanning.
4. I USA betegner en podiatrist en Doctor of podiatric Medicine, som er kvalifisert med sin utdannelse og opplæring for å diagnostisere og behandle malaises knyttet til fot, ankel og relaterte strukturer i beinet. den første sammenslutning av chiropodists i Nord-Amerika ble etablert i 1895, mens den første skolen av fotpleie i Nord-Amerika startet i New York i 1912
5 Siden begynnelsen av 1960 amerikanske utdannede chiropodists basert. i Ontario tok ledelsen fra sine amerikanske kolleger og begynte å referere til seg selv som podiatrist dermed låne begrepet internasjonal støtte og berømmelse.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------