Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom oksidasjon og reduksjon

I organisk og uorganisk kjemi, er det mange kjemiske reaksjoner som finner sted når to molekyler blir introdusert til hverandre. Når molekyler reagerer og denne reaksjonen fører dem til å vinne eller tape elektroner det er sagt at en redoks reaksjon har funnet sted. Teknisk en redoks reaksjon endrer oksidasjonstallet et molekyl. det er imidlertid enklere terminologi tilgjengelig for å forklare dette fenomenet.
Redox reaksjon er en forkortelse for reduksjon-oksideringsreaksjon. I hovedsak skjer en reduksjon reaksjon når et molekyl får elektroner. En oksideringsreaksjon oppstår når et molekyl mister elektroner. Redoksreaksjoner er alltid balanserte ligninger. Når et molekyl mister ett elektron, skift som elektron deretter til nabolandet molekylet. Oksidasjon står for et tap og reduksjon for en gevinst. Denne prosessen foregår hele tiden, i en rekke forskjellige måter.
Steder du kan vitne en Redox reaksjon
  • Et kutt eple bruning på en slik topp
  • A rust flekk som vokser på en bil støtfanger
  • En logg brennende i en brann
  • En plante delta i fotosyntesen
  • En rot feste nitrogen til seg selv, så det vil få næringsstoffer
Vanlige Tilfeller av Reduksjonsmidler
Når reduksjon oppstår til metall vi ofte kaller det korrosjon. Alle metaller kan være en reduksjonsmiddel og gi opp sine elektroner.
Aktive metaller 'redusere agenter som lett gir opp elektroner
Inaktive metaller ' redusere agenter som sjelden gir opp elektroner
Common aktiv metaller er: jern, sink, aluminium, krom og magnesium De kan lett reduseres gjennom kontakt med luft, vann eller andre metaller
rustne 'Choice korrosjon eller reduksjon som skaper en crumbly stoff. kalles jernoksid. jo flere reduksjon reaksjoner, jo mer stoffet blir spist vekk av jernoksid.
Galvanisering ' beskytte jern med et lag eller sink. Sink reduserer også til sink oksid, men dette oksid er ikke smuldrete og vil beskytte de indre lag av metall.
Vanlige Tilfeller av oksidasjonsmidler
Bleach ' oksiderer når det reduserer elektroner av flekker. Disse delvis nedbrutte flekker er da lettere å fjerne.
Hydrogenperoksid ' er et oksidasjonsmiddel som fjerner elektroner fra pigment i håret og fører det til bleke ut.
Ozon 'er en av de sterkeste oksydasjonsmidler. Det fjerner elektroner fra mest naturlige og menneskeskapte produkter, forårsaker dem til å forverre seg raskere. Det er også tenkt å bryte ned cellene i kroppen din på en slik måte som å stimulere veksten av kreftceller.
Oppsummering :
en en redoks reaksjon er sammensatt av ett molekyl redusere antallet av sine elektroner, mens et tilstøtende molekyl gevinster som samme antall elektroner
to. Redoksreaksjoner foregår rundt oss, er hver eneste dag
3 Metal den vanligste reduksjonsmiddel og produserer oksider som det ruster.
4. Bleach, peroxide, og ozon er alle oksidasjonsmidler som begynner å bryte ned stoffene de tar kontakt.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------