Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom mitokondrier og kloroplast

Den største forskjellen mellom mitokondrier og kloroplast er at sistnevnte inneholder thylakoid membraner og pigment molekyler, mens mitokondrier membraner inneholder luftveisproblemer enzymer som ikke finnes i kloroplast membraner. Kloroplaster hovedsak er de deler av planter celler og alger hvor fotosyntesen foregår. Mitokondrier derimot ligger i cytoplasma av celler som har en kjerne. Disse turn næringsstoffer i molekyler som gir næring til cellene.
kloroplaster har muligheten til å bruke lys til å konvertere karbon, utledet fra karbondioksid til sukker. Mitokondrier på sin side å bryte ned enkle sukkerarter til karbondioksid og frigjøre energi. er kloroplaster større og har større kompleksitet enn mitokondrier, og de har flere viktige funksjoner for å utføre, foruten produksjon av ATP. Bortsett fra å konvertere karbondioksid til karbohydrater de syntetisere aminosyrer, fettsyrer, og lipid som finnes i egne membraner.
Mitokondrier finnes i både plante-og dyreceller, mens kloroplaster finnes bare i planteceller. Førstnevnte har en struktur bestående av en prokaryot celle, mens Chlorplasts består av stabler av thylakoids omgitt av en væske som kalles stroma. Ifølge noen teorier, mitokondrier eksisterer på grunn av endocytose av aerobe bakterier, mens kloroplaster er rundt på grunn av resultatet av endocytose av fotosyntetiske bakterier.
kloroplaster finnes bare i planteceller og låne den grønne fargen på de fleste planter. Mitokondrier derimot finnes i både dyre-og planteceller og er engasjert i produksjon av ATP. Å bruke enkle lekmann språk, mitokondrier i dyreceller endringer energi inn i skjemaer som dyr kan bruke, mens kloroplaster i planteceller konvertere sollys til energi som plantene kan bruke. av dette følger at mitokondriene i en forstand er det kraftverket i dyreceller, fordi det genererer energi. kloroplaster gir den grønne fargen til planten på grunn av klorofyll dag i dem. Mitokondrier cellene er fra 1 til 10 um lange i lengden. Disse kan forandre figurer, komme seg rundt, og deler seg i to. Cellen er omgitt av en konvolutt med to membraner. Membranen på utsiden er glatt mens den andre er preget av det som kalles cristae.
Fotosyntesen skjer bare i planter. Dette skyldes at bare plantene inneholder kloroplaster. Dermed kan vi se at mitokondrier og kloroplaster er byggesteiner for liv for planter og dyr henholdsvis i den forstand at de gir næring til organismene. De to er også representant for grenselinjen mellom de to riker liv på jorden dyret og planten.
Disse to strukturene er markører for to livssyn skjema hvis en kan bruke bruk begrepet. en som er seg selv oppholdelsen, produksjon sin egen mat, den andre som er avhengig av den tidligere som den primære kilde til mat, men langt mer kompleks og utviklet levemåte i mange andre aspekter
Sammendrag :
en kloroplast inneholder thylakoid membraner og pigment molekyler, mens mitokondrier membraner inneholder luftveisproblemer enzymer som ikke finnes i kloroplast membraner.
2. kloroplaster finnes i planter bare mens mitokondrier finnes i både planter og dyr.
tre. kloroplaster hjelpe i fotosyntesen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------