Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom godartede og ondartede

De to betingelsene ondartede og godartede er medisinske termer og de er ofte forvekslet med hverandre. Faktum er at de er polene fra hverandre i betydning. Ondartede betyr at de berørte cellene i kroppen er kreft. svulstene som er ondartet kan angripe vev ligger den omkringliggende regionen og spredning i kroppen. på den annen side betyr godartet svulst at svulsten er ikke kreft. det kan vokse i størrelse, men det vil ikke spre seg til andre deler av kroppen. Derfor kan vi si at ondartede svulster elsker å vokse og erobre området mens de godartede svulster liker å bli satt.
Hvis du har en ondartet svulst i tykktarmen regionen, vil det vokse gjennom tykktarmen og gå til diverse andre steder. Denne aktiviteten kalles metastasering. De ondartede svulstene vokser raskere enn godartede svulster og forårsake store helseproblemer. de godartede svulster er selvforsynt, men dette betyr ikke at en godartet svulst er helt smertefri eller ikke vokser i størrelse. denne type svulst ikke ødelegge det omkringliggende vevet eller vil ikke bli ondartet med tiden. av denne grunn de fleste godartede svulster kan kirurgisk operert. I ondartede svulster leger anbefaler celle drap etter strålebehandling eller cellegiftkurer. I ondartet svulst cellene begynner å vokse på en unormal måte, og søker de omkringliggende vev for konsum. Som et spørsmål om faktum, vil den fortsette å vokse som den finner friskt vev. bitene fra ondartet svulst kan bryte fra den overordnede svulsten og spredning til ulike andre deler av kroppen. Men dette er ikke tilfellet med benigne vev.
det er en tilstand som faller i midten av godartet og ondartet. Dette betyr at det er visse svulster som kan bli ondartet, men deres celler har ikke begynt å vokse unormalt. Noen typer føflekker faller under denne kategorien og de betegnes som pre-cancerous. Så vi kan si at en pre-kreftsvulst er egentlig ikke godartet, men det har ikke oppnådd aggressiviteten til å bli ondartet. nå er denne typen pre- kreftsvulst vil reagere godt til kirurgisk inntrenging, men legen kan være lurt å observere den en stund å se noen sjanser av malignitet, før erklærte det helt normalt.
Oppsummering :
1. En godartet svulst vokser ikke unormalt og er ikke skadelig i det lange løp
2 en ondartet svulst har kreftceller. som er aktiv og vokse unormalt.
tre. En ondartet svulst vil kreve aggressive behandlingsmetoder, men en godartet svulst blir fin i en kirurgisk intervensjon.
4. svulsten som er pre -cancerous kan ha potensial til å bli ondartet, men sin nåværende tilstand er et spørsmål om bekymring og observasjon.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------