Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom gaupe og bobcat

verden av taksonomi kan være vanskelig sted. Chihuahuaer er av samme art som mastiffer, til tross for deres enorme forskjellen i utseende. Cougars, fjell løver, og pumaer er faktisk alle like dyr. gaupa og bobcat er alle, men identisk med utrent betrakteren. det er imidlertid en forskjell mellom en gaupe og en bobcat.
fysiske utseende
Lynx ' refererer til tre arter av katt i slekten Lynx. de er større i størrelse, veier opptil 85 pounds. De har øret dusker som kan utvide til over en tomme i lengde. Pelsen rundt sine ansikt puffs ut i en pseudo-manke. De har lengre bein og større poter enn Bobcats. Pelsen på gaupe har variert nyanser av grått og ingen særegen mønster.
Bobcat " er den fjerde arten som utgjør slekten Lynx. Bobcats er mindre enn gauper, og har kortere ben og mer delikate poter. sitt øre tufts er også kortere, og de har ikke en manke Dette gjør dem ser ut som en stor huskatt. Pelsen til en bobcat er av en broket brun og grå med svarte flekker og sorte striper på halen sin. Habitat
Lynx ' liv gjennom det meste av Europa, russisk, og det nordlige Asia. Lynx er også funnet i Canada og langs USAs grense. de foretrekker en skogkledd habitat.
Bobcat ' liv gjennom mye av det kontinentale USA. sitt territorium overlapper med gaupa i nord, men Bobcats trives i nesten alle habitat : sumper, ørken frynser, og skog
Prey
Lynx " er rovdyr. De foretrekker kaniner over alle andre dyr. Noen har vært kjent for å få ned rein i nord, men snøskohare er sin favoritt byttedyr.
Bobcats "er også rovdyr. De nyter kaniner også, men også jakte mindre dyr som fugler og mus. hvis de kan, vil de også bringe ned hjort.
Behavior
Lynx ' sjenert vekk fra menneskelig kontakt. Dette kan være fordi de var mye jaktet for sine tykke pels Mange gaupe, spesielt den spanske gaupe er truet
Bobcats ' er veldig aggressive. De kan kaste fra en avstand på ti meter for å ta ned byttedyr tre eller fire ganger sin størrelse. Bobcats ble også jaktet for pelsen deres, men på grunn av deres miljømessige adaptableness og nyere USAs personvernlovgivning er de fremdeles en blomstrende rovdyr ;
Oppsummering :
1. Mens en gaupe og en bobcat er svært like i utseende, gaupe er litt større, har et hårete ansikt, og en vanlig lag med grå i forhold til den spraglete pels av en bobcat.
to. Lynx lever i skogene i Europa, nordlige Asia og Canada mens Bobcats trives i nesten alle miljø i USA.
tre. Lynx vil jakte kaniner nesten utelukkende men Bobcats variere sine dietter med skapninger store og små.
4. Bobcats er mer aggressive enn gaupe.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------