Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom etanol og metanol

Noen ganger kan ting som ser så like er faktisk ganske forskjellige. Dette er tilfellet med etanol og metanol. Disse to stoffene ikke bare høres like ut, men hvis du setter dem i to separate glass de ville også se den samme. Men hvis du gjorde noe annet med dem, eller enda kom for nær de åpne brillene, ville du snart se at det er noen meget viktige forskjeller mellom etanol og metanol, og at feil av en for den andre kan være en fatal feil.
utseende av etanol og metanol
Etanol 'er en fargeløs væske som er ekstremt volatil. Den har en sterk, brennende lukt og vil brenne som en lysende blå flamme.
Metanol »er for en fargeløs væske som også er ekstremt volatile Dens lukt er særegent og det brenner som en skinnende hvit flamme
<-. ! adsensestart-> Fysiske effekten av etanol og metanol
etanol 'er en primær ingrediens i både gjæret og destillert alkoholholdig drikk. Hvis du ingest etanol, vil du begynne å føle beruset. Først etter en stor dose vil du føle deg syk, oppkast, eller utvikle alkoholforgiftning.
Metanol "bør aldri inntas, inhalert, eller komme i kontakt med huden din. Selv en liten dose, mindre enn en halv teskje, kan føre til blindhet og mindre enn fire gram er konsekvent dødelig.
bruk av etanol og metanol
Etanol 'brukes for å skape den berusende virkningen som finnes i alkoholholdige drikkevarer. det er også brukt som en alternativ form av drivstoff og er oftest laget av sukkerrør eller mais. I USA er enkelte biler konstruert for å ta 85% etanol drivstoff. Det er også funnet i rakettangrep drivstoff. Den har antiseptiske egenskaper og finnes i anti -bakterielle våtservietter og hånd geleer. Det er også base for mange malinger og parfyme fordi det er en god løsemiddel.
Metanol " er mest brukt til å lage andre kjemikalier som formaldehyd. det er også en ønskelig drivstoff for løp og stunt biler fordi det er mindre brannfarlig enn bensin, og kan bli satt ut med vann. Små mengder brukes til å produsere denaturert alkohol og det kan også bli funnet som et løsemiddel.
Etanol -er og Metanol reaksjoner med vann
Etanol " er løselig i vann, noe som betyr at de to stoffene lett kombineres for å lage en homogen løsning.
Metanol " er løselig i vann, som betyr at det vil bryte ned i nærvær av vann
Oppsummering :
en Etanol og metanol er væsker som høres det samme og har mange av de samme fysiske karakteristika, inkludert utseende og lukt.
to. Etanol er trygt å konsumere i moderate mengder og finnes i alle alkoholholdige drikker mens metanol bør unngås for enhver pris som selv en liten dose kan føre til blindhet eller død.
tre. Etanol brukes for alkohol, rengjøring, løsemidler, og brensel, og mens metanol er også funnet i løsemidler og drivstoff, er det først og fremst brukes til å lage andre kjemikalier.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------