Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom blære og nyre infeksjon

Du kan høre vanlige folk snakker om nyre og blære infeksjoner i samme åndedrag. Poenget er, selv om forholdene er litt opprømt, det er en betydelig mengde av forskjell mellom de to. nyre infeksjoner skiller seg fra infeksjoner i blæren på en rekke måter. Ta en titt på de viktige forskjellene i de to forholdene.
blære infeksjoner vanligvis påvirke urinrøret, den trange røret som transporterer urinen. det kalles også blærekatarr som står for en betennelse. Imidlertid viser en nyre smitte til en betennelse eller en infeksjon i nyrene Det er en sjelden tilstand, og ikke vanlig i mange individer
. <- ! Adsensestart->
symptomene på blæren infeksjon gjør det lett identifiserbare. for eksempel når en person har blærekatarr, blir urinering smertefull. personen må urinere oftere. det er en økt tendens til å urinere om natten ( nokturi ) og pasienten kan ha en smerte rundt nedre kjønnshår området. Noen pasienter klager også blod i urinen. I sjeldne tilfeller kan pasienten også lider av mild feber og stygg luktende urin. Alle de ovennevnte symptomene kan være til stede i den personen som har en nyre smitte. En pasient med en infeksjon i nyrene vil vanligvis ha akutt eller kronisk smerte rundt korsryggen. pasienten vil ha svært høy feber, frysninger, kvalme og urolig mage. Han kan enten må urinere oftere, eller ikke kunne urinere i det hele tatt.
Interessant, flere kvinner lider av blæren infeksjoner sammenlignet med menn. Noen mennesker tror at grunnen er at kvinner har kortere urinrør, som gjør dem mer mottakelige for blæren infeksjoner. Har ingen slike distinksjoner blitt lagt merke til i tilfelle nyre infeksjoner. Er
blære infeksjoner vanligvis forårsaket av bakterier som transporteres fra fordøyelseskanalen til urinveiene. den vanligste av disse er E coli- bakterier. En nyre infeksjon vanligvis skjer når en blære infeksjon får ut av hånden eller blir stående ubehandlet for noe tid. nyre infeksjoner er mer sannsynlig hos mennesker som har diabetes, kreft, nyrestein eller uregelmessigheter i strukturen i urinveiene.
Begge forholdene er behandlet av antibiotika. Du bør imidlertid være i ro i minst 2 uker når du har en nyre infeksjon. Det er ingen slik betingelse for en blære infeksjon.
Sammendrag :
en blære infeksjoner forårsaker ikke veldig høy feber eller smerter i korsryggen kan imidlertid en nyre infeksjon har alle symptomer på en blære infeksjon sammen med høy feber,. kvalme og smerter i korsryggen
2. Flere kvinner rammes av blære sykdom sammenlignet med menn
tre. blære infeksjoner forårsaket av E coli- bakterier i fordøyelseskanalen. En nyre infeksjonen er forårsaket av en kronisk eller akutt blære infeksjon som står ubehandlet.
4. Nyrepasienter er vanligvis anbefales hvile for en periode på minst to uker, er det ingen slike fastsettelse for blære infeksjoner.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------