Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom asteroiden og meteor

En asteroide er et relativt lite, inaktive, steinete kroppen i bane rundt Solen mens en meteor er lysfenomener som skjer når en partikkel fra en komet eller asteroide ( meteoroide ) kommer inn i Jordens atmosfære og fordamper. det blir ofte også kjent som et stjerneskudd.
Forskere sier passere noen asteroider med nær jorden mens det er også bevis for at noen treffer jorden etter å ha overlevd sin vei gjennom atmosfæren. Asteroids som ikke har oppløst for å bli meteorer og traff jorden har skapt kratere som den på Yucatan-halvøya i Mexico. Grekerne brukte begrepet meteoren å referere til flere stemningsfulle fenomener, inkludert glorier, regnbuer, glorier, skyting stjerner, bolides etc, men moderne forskere bruker begrepet meteoren å referere kun til lysende stier som stjerneskudd, fallende stjerner, ildkuler osv. i antikken meteorer var koblet til overtroiske forestillinger og ment å være skapt av inflammatoriske gasser i atmosfæren. meteorer vise en stor ulikhet i deres vei mot asteroider.
Forskere mener er asteroider rester fra de tidligste prosessene som førte til dannelsen av jordens solsystem og er vanligvis mer enn tre milliarder år gammel. De fleste asteroider er sammensatt av steinmateriale, men noen kan omfatte metaller som nikkel og jern. De kan variere i størrelse fra små steinblokker til de med hundrevis av miles som diameter. Noen asteroider anses å være utbrent kometer som isen har enten smeltet eller blåst av. Asteroider er vanligvis ment å okkupere Main asteroidebeltet som er det store areal av plass mellom banene til planetene Mars og Jupiter.
Meteorer er nesten en daglige fenomener og på en klar natt åtte til ti stjerneskudd kan bli sett av en person. De er mer synlige i de tidlige morgener og kvelder. Tjue millioner meteorer inn i atmosfæren hver dag mens en asteroide kan passere ved jorden en gang i hundrevis eller tusenvis av år.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------