Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom aper og apekatter

er Monkeys og menneskeaper dyrene blir brukt til studier og forskning svært vanlig. Mens det er noen likheter i begge dyrene, forskjellene er mange. Likhetene er at begge apekatter og aper tilhører Primate familien og noen av dem ser like også. de har noen vanlige atferd i form av habitat og mat. Men dyrene skiller seg på mange aspekter.
Monkeys er mindre primater mens aper er større. Mer spesifikt en ape er en cercopithecoid eller platyrrhine primat mens en ape tilhører Hominoidea familie av primater. Vitenskapelig sett den gamle verden aper er mer relatert til apene enn til Den Nye Verden apene. Den Mandrill Monkey er tenkt å være en ape av mange på grunn av sin størrelse, men er faktisk en Old World ape. Som ape familien består av gamle og nye aper, består apen familien av sjimpanser, orangutanger, gorillaer, og mennesker mennesker sies å ha utviklet seg fra aper
ut av de to. dyr, er en ape flinkere enn en ape. Dette er angitt i sin atferd og aktiviteter. De er i stand til å lære tegn, språk, bruk av verktøy, og til og med vise ferdigheter til å løse problemer. Har apene større hjerner og kropper enn apene. Liket av en ape har en bred rygg og armene lengre enn bena, mens aper har slanke, lange kister og har armer som er som samme lengde som bena eller kortere.
en annen funksjon som du kan skille både er halen. aper har haler mens apene ikke gjør det. Men det finnes unntak som noen ape arter som bavianer og øvelser ikke har haler. Aper er mer vant til livet på trær og halen fungerer som en femte lem til dem i formålet. Og aper leve mer komfortabelt på bakken, selv om de kan klatre og svinge mellom trær som apene. aper er svært vanlig fordelt over hele verden, men aper er det ikke. du vil kunne finne aper, selv på steder der du bor. de kan leve i harmoni med mennesker. Men aper er ikke så utbredt og det er mange truede arter av aper i familien.
Noen andre fysiske funksjoner for å skille mellom en ape og ape er nesen og føttene. De nasale åpningene apene er skråstilt, mens de av aper er avrundet. Føtter apene er svømmehud mens apene ikke har svømmehud føtter. En annen bemerkelsesverdig trekk i aper er de opposable tommelen som menneskene. aper har ikke denne typen tommelen
Oppsummering :
1. aper er mer nær mennesker enn aper Fysisk, funksjoner som skrå nesen, svømmehud føtter, kroppsstørrelse, og haler få apekatter forskjellig fra apene.
to. Hvis aper er intelligent og er i stand til å vise intelligens, viser aper ingen intelligens i sin atferd og blir ofte betraktet som en ulempe for normale menneskelige liv som det ødelegger avlinger og plantasjer og forstyrrer folk.
tre. De nasale åpninger apene er skråstilt, mens de av aper er avrundet.
. 4. føtter apene er svømmehud mens apene ikke har svømmehud føtter.
fem. En annen bemerkelsesverdig trekk i aper er de opposable tommelen som mennesker. Monkeys har ikke denne typen av tommelen.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------