Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom TUMOR og KREFT

Svulster og kreft er to fryktede ord som du ikke ønsker å høre. Noen mennesker panikk hvis de finner ut at de har svulster. De tror at de er allerede plaget med fryktede kreft. på den andre enden av den ekstreme, noen mennesker klarer å få riktig behandling fordi de tror at en enkel klump er ikke kreft.
For å avklare ting, er det viktig å vite at svulster er ikke nødvendigvis synonymt med kreft. En svulst er en tilstand hvor det er unormal cellevekst og dermed danner en lesjon eller i de fleste tilfeller, en klump i noen del av kroppen din. Kreft på den annen side er en degenerativ tilstand der det er ukontrollerbar cellevekst som sprer seg i kroppen din.
Det bør bemerkes at ikke alle svulster er kreft. Det er godartede svulster der veksten er begrenset til visse deler av kroppen. Når en svulst blir ondartet, så det blir kreft. Dette betyr at den primære veksten kan gyte flere sekundære vekster dermed invaderende vitale deler av kroppen din. Du må også husk at ikke alle krefttilfeller er preget av tumorvekst. Blood kreft for eksempel innebærer ikke utseendet på svulsten. Men når du har en svulst, ville det være best å gjennomgå en biopsi for å finne ut om veksten er ondartet eller godartet.
svulster kan fjernes lett gjennom kirurgi og tilstanden vil ikke gjenta seg. Kreft på den annen side krever langvarig behandling som kan innebære kirurgi, cellegift og strålebehandling. Disse to forholdene skal rettes umiddelbart. Men de fleste svulster er ikke livstruende, mens kreft er generelt alvorlige tilstander som krever seriøs lege.
Svulster og kreft er ikke ett og det samme. En svulst kan være godartet, og vil ikke utvikle seg til kreft. Kreft på den annen side er en ondartet tilstand og spredning av unormal cellevekst kan bli ukontrollerbar.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------