Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom LOPPER og LUS

Lus og flykter begge er vingeløse insekter, men de er helt annerledes på alle måter.
Mens lopper tilhører ordren Siphonaptera, Lus kommer i den rekkefølgen Phthiraptera. De lopper er sanne parasitter som lever av blod fra pattedyr og fugler. Mens noen lus arter som lopper er parasitter som suger blod eller fôring på levende hud. det finnes også andre lus arter som er symbiotiske scavengers, som trives på døde vev.
Når vi snakker om bevegelse, flytte både lopper og lus rundt som en gresshoppe. Men forskjellen i deres bevegelse er at lus ikke beveger seg så mye som maurene.
Loppene har lateralt komprimert kroppen som hjelper sin bevegelse fort gjennom hårene på verten. De har svært lang ben, spesielt bakpart paret er godt tilrettelagt for hopping rask som en gress hopper. det antas at en loppe vil hoppe 130 ganger sin egen høyde. Lopper er ofte forbundet med kjæledyr. loppene er kjent for å leve i svært spesifikke steder på dyret kroppen som under armhulene og bak ørene hvor det er varmt.
Lusa har en kropp som er tilpasset å leve i verten for hele sitt liv. De har veldig kraftige ben og klør, som hjelper dem til å klamre seg til vertens hår og fjær. Mens lopper har en flat form, lusene kommer i små og ovale form. to " lopper og lus har også forskjellige farger. lus kommer i mørk grå og loppene har normalt mørke, rødbrun farge. lus er ikke kjent for å bære sykdommer mens loppene er kjent for å spre sykdom.
Liket av lopper er polert, vanskelig med hår og korte pigger rettet bakover. Loppa Kroppen er tøff og tåler noen stor press. Lopper kan også bite mennesker og det er rundt anklene loppene normalt angriper.
Selv om eggene i både lopper og lus er ovale formet, lå loppene hvite egg og lus lå brunfarge til kaffe fargede egg. Men lus eggene blir hvite etter klekking.
i motsetning til loppene, er Lus kjent for å vise et bemerkelsesverdig nivå av host spesifisitet. det betyr at de fleste av de enkelte lus vil tilbringe hele livet i en enkelt vert. Når lopper finnes oftest i kjæledyrene, er Lus assosiert med mennesker. De vanligste lus som finnes i mennesket er Hodelus.
Oppsummering
en. lopper tilhører ordenen Siphonaptera. Lus kommer i den rekkefølgen Phthiraptera.
to. ikke Lus ikke flytte rundt så mye som maurene.
tre. Mens loppene har en flat form, lusene kommer i små og ovale formen
.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------