Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom IGM og IGG

Et immunglobulin eller antistoff refererer til proteiner som binder seg til antigener i konkrete saker. Både IgM og IgG refererer til en klasse av immunglobulin. Antistoffer er produsert av immunsystem til å bekjempe antigener som bakterier og virus. IgM refererer til de antistoffer som produseres umiddelbart etter en eksponering mot sykdommen, mens IgG refererer til en senere reaksjon. IgG generelt gir immunitet til en pasient så langt som den aktuelle sykdommen er opptatt.
det finnes forskjellige immunreaksjoner til ulike antigener eller ' fiendens som truer kroppen. For eksempel er antistoff som produseres av kroppen din som svar på en eksponering mot vannkopper forskjellig fra den responsen den produserer i tilfelle kyssesyke. Til tider kan kroppen feilaktig produsere antistoffer også mot seg selv! Dette resulterer i en autoimmun sykdom.
Immunoglobulin G eller IgG er antistoffer som er funnet mest rikelig i menneskekroppen. Den finnes i alle kroppsvæsker, og det beskytter kroppen mot bakterier og viral angrep.
Immunoglobulin M på den andre siden finnes hovedsakelig i lymfe væske og i blodet. Dette er den første antistoff som er produsert av den menneskelige fosteret. Det er også den første antistoffet som blir produsert i tilfelle en eksponering mot en bestemt sykdom. IgG og IgM vanligvis måles sammen med legen din når du gå inn for en test. Når de er evaluert sammen, gir de legen en bedre ide om funksjonen av immunsystemet ditt.
en viktig forskjell mellom de to antistoffene er knyttet til eksponering. mens IgM antistoffer er vanligvis funnet i en menneskekropp etter at den har vært utsatt for en sykdom, er IgG den langsiktige respons av kroppen til en sykdom. For eksempel, hvis en gutt blir utsatt for vannkopper, vil han vise forhøyede resultater av IgM i blodet i tiden etter eksponering. Når barnet får sykdommen, får han lang sikt immunitet mot den av utviklingsland IgG antistoffer. Mens IgM er en indikator på en aktuell infeksjon, indikerer en IgG en nylig eller fortid eksponering mot sykdommen.
IgM er det første antistoffet som kroppen produserer i en akutt infeksjon. Det er omtrent seks ganger større enn IgG og er multivalent. Dette betyr at den har flere bindingssteder. I tilfelle av IgM, er antall bindingssteder 10! Imidlertid kan bare halvparten av disse faktisk binder seg til et antigen.
IgM er en midlertidig antistoff som forsvinner innen to eller tre uker. Det blir deretter erstattet av IgG som varer for livet og gir varig immunitet mot personen
Oppsummering :
en IgM er den umiddelbare antistoff som er produsert når en menneskekropp er utsatt for en bakterier, virus eller et giftstoff
to. IgG finnes i hele kroppen, hovedsakelig i det meste av kroppsvæsker, mens IgM finnes hovedsakelig i blod og lymfatiske væske.
tre. IgM er større i størrelse i forhold til IgG
4. IgM er midlertidig og forsvinner etter noen uker. Det blir deretter erstattet av IgG.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------