Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom HSV 1 og HSV 2

herpes simplex virus er en av de mest vanlige virus som finnes i verden. Det er også en av de mest tøylesløs seksuelt overførbare sykdommer. Det finnes to typer herpes virus. Dette er simplex herpes virus1 ( HSV1 ) og herpes simplex virus2 ( HSV2 )
Den største forskjellen mellom de to virusene forholde seg til sine symptomer typiske symptomer på en. HSV en infeksjon er sår rundt munnen og ansiktet. HSV 2 på den annen side er vanligvis assosiert med genital herpes. Det manifesterer seg i form av sår rundt underlivet.
Den andre forskjellen er relatert til alder hvor viruset først kommer inn i menneskekroppen. HSV 1 er en svært vanlig virus og påvirker mennesker rundt verden. faktisk er det anslått at over 80 % av befolkningen vil komme i kontakt med dette viruset etter den tid de er 25! Siden den sprer seg ved kontakt med kroppsvæsker, kan selv et lite barn på 10 kontrakt det. Imidlertid HSV2 spres bare gjennom seksuell kontakt. Som et resultat, det påvirker hovedsakelig tenåringer og unge voksne. En annen forskjell mellom de to virusene oppstår ut av området der de " hekker ". Dette er også referert til som " stedet preferanse ". Den HSV 1 viruset vanligvis foretrekker hekkeplass på et sted kalt trigeminal ganglion. det er faktisk en samling av nerveceller som ligger rett bak øret. som følge pasienten vanligvis klager over et utbrudd rundt ansikts -regionen. HSV2 på den annen side blir latent i den sakrale ganglion, som er en samling av nerver som ligger i bunnen av ryggraden. Som et resultat, utbrudd av herpes oppstår vanligvis i underlivet av personen.
Det er viktig å merke seg at dette er en faktor som vanligvis lagt merke til. Både virus kan forårsake utbrudd på ansiktet og underlivet. Men disse er ganske sjeldne.
en annen forskjell er knyttet til immunitet de gir til en pasient med alternative infeksjoner. Dersom en pasient har hatt en eksponering mot HSV1 virus, kan han kontrakt HSV 2 også. er imidlertid vanligvis sett at en pasient som har vært utsatt for HSV 2 viruset utvikler en slags immunitet mot HSV 1 viruset.
Både HSV 1 og 2 kan forebygges ved adekvat informasjon og ledelse. Nøkkelen er å få behandling så snart som mulig og ikke for å spre det gjennom uaktsomhet til en annen person.
Oppsummering :
1 HSV 1 manifesterer seg som sår rundt munnen og ansiktet, HSV2 som sår i underlivet
2 HSV 1 rammer unge voksne og barn. imidlertid påvirker HSV2 seksuelt aktive voksne.
tre. HSV 1 reir i trigeminal ganglion og påvirker ansiktet og munnen. HSV 2 reir på den sakrale ganglion og påvirker genital områder.
4. Et angrep av HSV 2 gjør pasienten immun mot HSV 1. Ingen slik immunitet tildeles på pasienter som lider av HSV1.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------