Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom HDL og LDL kolesterol

så legen har bestilt et sett med blodprøver for deg og har kommet opp med noen foruroligende nyheter ! Han ser på deg
bistert og forteller deg at du har for mye av LDL og for lite av HDL ! Hva er det han snakker om? Både HDL og LDL kolesterol referere til lipoproteiner som finnes i blodet. Så hva er forskjellen mellom LDL og HDL ?
HDL refererer til høye density lipoproteiner. Lipoproteiner refererer til en kombinasjon av lipid og proteiner. de er veldig viktig for kroppen å gjenopprette vev og cellemembraner. Høye density lipoproteiner bevege seg veldig komfortabelt gjennom blodet. De ikke blir sittende fast i den. Dette er den primære forskjellen mellom LDL og HDL. LDL eller lav tetthet lipoproteins er de lipoproteiner som har en tendens til å flytte klosset gjennom blod. de er tykkere og seigere i naturen og ofte holde seg til blodårene der de blir transportert. Når de akkumuleres i arteriene, kan de kvele av blodtilførselen. Dette fører til aterosklerose eller til og med hjerteinfarkt.
Kolesterol har en rekke helsemessige fordeler for menneskekroppen. Du trenger imidlertid å ha riktig mengde av det gode kolesterolet HDL, eller i blodet. Faktisk er en viktig funksjon av HDL at det fjerner noe av LDL og derfor reduserer sjansene for et hjerteinfarkt.
Du kan få HDL fra matvarer som inneholder omega 3 fettsyrer Disse inkluderer fiskeolje, olivenolje og nøtter LDL kolesterol skjer i kroppen på grunn av 2 viktige grunner noe. mennesker er genetisk programmert til å produsere mer av dette kolesterol i kroppen. Så, uansett hva de spiser, vil de fortsatt ha LDL i store mengder i kroppen. Disse menneskene trenger medisiner for å bringe sin LDL ned. Har den andre gruppen tok det på seg. Overdreven fettstoffer, for e. G. Egg, melk, fisk og fjærfe, mangel på mosjon og Transfett i kosten har blitt linket med høyere LDL-nivå.
nivåene av HDL eller det gode kolesterolet i kroppen kan økes ved å ta i matvarer rike på disse cholesterols. LDL kan bare reduseres dersom forbruket av matvarer er begrenset, og pasienten blir satt på en øvelse diett. dersom disse ikke klarer å kontrollere tilstanden, kan han bli satt på medisiner.
Oppsummering :
en HDL er gode kolesterolet som holder hjertet og blodårene trygge og sunne LDL er dårlig kolesterol som tetter opp blodårene og kan føre til hjerteproblemer.
to. Vi får HDL fra nøtter, fisk oljer og olivenolje. LDL er avledet fra egg, fet fisk, fjærkre og transfett som finnes i emballerte chips, supper og andre bearbeidede matvarer.
<- Digg knapp->
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------