Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom FSH og LH

Du må ha hørt om hormoner LH og FSH til stede i kroppen. Selv om disse hormonene er ikke nødvendig å leve som sådan, de er veldig viktig så langt som reproduksjon er bekymret. hormonene er tilstede i både menn og kvinner, men de oppfører seg forskjellig mellom de to kjønnene Så hvordan er LH forskjellig fra FSH
både FSH og LH er produsert av fremre hypofysen ?, fører til en liten kjertel som er tilstede på undersiden av hjernen. FSH utgangspunktet modning av egg i en follikel i den kvinnelige kroppen. Hver måned utgir en kvinne et egg fra en av de 2 eggstokkene. Disse eggene er samlet i en væske fylt sac kalt hårsekken. FSH eller follikkelstimulerende hormon bidrar i modning av egg inne i hårsekken.
LH eller luteiniserende hormon kommer inn i bildet når egget er modent inne i hårsekken. i en av de endeløse mirakler av menneskekroppen, fører til en bølge av LH hormoner utgivelsen av dette egget fra innsiden eggstokken. Når egget er sluppet, begynner resten av hårsekken secreting progesteron og noen østrogener. Dette er en slags forberedende oppførsel for en mulig graviditet som kan oppstå under hver eggløsning. FSH fører til modning av egg inne i hårsekken, mens LH fører det til å bli løst fra hårsekken.
En mangel av FSH i kroppen er indikert når en kvinne har amenoré eller stopping av de månedlige sykluser. Det fører også til infertilitet hos en par. lave nivåer av FSH er også preget av lave LH nivåer også. Hos menn kan en mangel på dette hormonet være preget av tap av ansiktshår, mangel på interesse for seksuell aktivitet, erektil dysfunksjon samt ufruktbarhet. En mangel av LH hormonet hos kvinner er vanligvis angitt med en progesteron mangel. Disse kan være indisert ved en brå vektøkning, tung menstruasjon, søvnløshet, irritabilitet, dårlig fordøyelse og migrene. I menn, resulterer det i testosteron insuffisiens og resulterende komplikasjoner.
lave nivåer av FSH og LH er behandlet ved hjelp av lave doser av hormonet østrogen og progesteron. Dette er selvfølgelig hvis fruktbarhet er ikke et problem. En kvinne kan også bli satt på lavdoserte p-piller. Menn kan også gis ekstra testosteron gjennom injeksjoner eller prevensjonsplaster
Oppsummering :
En FSH fører modning av hårsekken i hunner Dette follicle inneholder egg. Hos menn, det bidrar i spermatogenesen eller produksjonen av sædceller. LH fører til utgivelsen av egg fra follikkelen.
to. FSH -mangel forårsaker lave nivåer av LH i menneskekroppen. det kan også føre til sterilitet og manglende månedlige sykluser hos kvinner. Hos menn kan det føre til ufruktbarhet og seksuelle dysfunksjoner.
tre. LH mangler kan være indisert ved lave nivåer av progesteron i den kvinnelige. Dette indikeres ved overdreven blødning under sykluser, irritabilitet og søvnløshet. Hos menn, fører det til seksuell disinterest og lav sædkvalitet på grunn av mangel på testosteron.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------