Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom DHA og EPA

Både EPA og DHA er viktige omega 3 fettsyrer. Disse fettsyrene kan ikke produseres i menneskekroppen, og må derfor gis fra kilder utenfor. Men rollene DHA og EPA i kroppen er svært forskjellige fra hverandre La oss finne ut forskjellene mellom dem :
DHA omega 3 er en av de mest komplekse og gunstig av omega tre fettsyrer. den har en viktig rolle å spille i utviklingen av hjernen og nervesystemet. det er spesielt viktig i tilfelle av gravide kvinner. I de voksne, er det viktig for normal funksjon av den voksne hjernen og nervesystemet.
EPA er også en meget viktig fettsyre. Selv om det også har en viktig rolle å spille så langt som den menneskelige hjernen er opptatt av, er dens rolle mer viktig i tilfelle av hormonet og immunsystem
. <- ! adsensestart-> rollen av DHA kan betraktes som mer relatert til struktur og funksjon av kroppen. det er en svært viktig del av cellemembraner og er svært konsentrert i nervevev, inkludert øynene og hjernen. EPA har en mer regulerende rolle å spille. De er forløpere til et viktig hormon som kjemisk som produseres i kroppen kalles eikosanoider.
En viktig forskjell mellom de to er at DHA er mer lett absorberes i kroppen i forhold til EPA. Det er lettere tilgjengelig fra den matvaren du tar inn. den viktigste kilden til DHA og EPA er fiskeoljer. DHA er også funnet i store mengder i valnøtter, grønne grønnsaker og noen mikro alger. De kan også brukes til å behandle tilstander som høyt blodtrykk og diabetes.
DHA er også forskjellig fra EPA i dens grunnleggende egenskaper. DHA er sammensatt av en 22 karbon kjede som har 6 doble bindinger. På den annen side, har EPA fem doble obligasjoner. Dette er hva gjør det mindre tilgjengelig for absorpsjon av menneskekroppen.
mangel av EPA kan føre til en rekke forhold som tørrhet i hud eller depresjon. den mangel på DHA er uttrykt i form av mangel av flyt i cellen membraner, ADHD eller mangel på mental utvikling hos premature barn.
Både EPA og DHA er en svært viktig del av ernæring i en menneskekropp. En mangel på noen av disse fettsyrene kan forårsake alvorlige tilstander som hjertesykdom eller nervøse lidelser
Oppsummering :
En DHA er lettere absorberes i menneskekroppen
2. DHA påvirker funksjonsevnen eller struktur av menneskekroppen, mens EPA har mer å gjøre med reguleringen av sirkulasjonssystemet.
tre. den grunnleggende strukturen i DHA IDer forskjellig fra EPA.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------