Stilling: ovs0 > Mona Nilsen >

Forskjellen mellom BIER og VEPS

Du tror kanskje at de svarte og gule insekter som buzz rundt hodet ditt på en piknik på en varm sommerdag er alle ute å stikke deg med den minste provokasjon. Dette er imidlertid ikke den tilfelle. Hvis du kan identifisere forskjellen mellom bier og veps du vil redusere sjansene for å bli stukket. den ser og oppførsel av bier og veps merke dem som helt ulike enheter, selv om deres farge er lik.
Body Shape
Bees ' har hårete kropper og ben. Deres mage og brystkasse er runde og beina er flat og bred.
Veps ' har glatte kropper og ben. Er deres buk og brystkasse sylindrisk og forbundet med en alvorlig tapering midje. Veps ' ben er runde og voksaktig. matvanene
Bees ' er pollinatorer. De besøker blomster for å samle pollen og nippe på nektar. Du vil sjelden se en bie etterforske en menneskelig funksjon med mindre det er blomster i nærområdet.
Veps » er rovdyr. den spiser andre insekter som larver og fluer. Noen ganger kan de også nippe på nektar. Veps tiltrekkes av lukten av menneskemat, særlig sukkerholdige drikker og øl.
Habitats
Bees ' lage sine elveblest ut av voks sekskanter. De vil bygge sine elveblest i kunstige bokser eller i en hul stokk eller trestamme.
Veps "lage reir ut av sin egen spytt og papery fruktkjøttet. De tygge dette materialet og spytte det ut for å lage en sirkulær reir. de foretrekker å bygge reir i skjermede steder som under takskjegget eller dekk i huset ditt.
generelle oppførsel
Bees 'vil bruke gift i stinger sin som en siste utvei for å beskytte seg og sine elveblest. Hvis du bevisst forstyrre deres elveblest uten beroligende dem først med røyk, vil du snart full av piggtråd stingers. Fordi stinger av en bie er piggete, vil det bli i huden din når du er stukket. den stringer er rippet fra thorax av bee og dette stresset til slutt fører sin død.
Wasps "blir rovdyr, er naturligvis mer aggressive. Med svært lite provokasjon, en gang bare ved å børste en bort, kan du bli stukket. Den stinger av en veps er glatt og lett kommer ut av huden din. Hvis du skader en veps som er nær redet, han vil frigi feromoner som varsler hans familie, som vil komme ut og angripe deg
Oppsummering :
en Bees har en tykk, hårete kroppen mens kroppen av en veps er glatt og jevn.
2. bier lever av pollen og nektar av blomster mens vepsene er kjøttetende rovdyr.
tre. Bier lever geometriske voks elveblest og vepsene bor i papery reir.
4. Bees er ikke aggressive hvis de føler de er i fare, men vepsene vil noen ganger angripe deg hvis du skader en annen veps.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------