Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom RB67 og RZ67

RB67 og RZ67 er populære MAMIYA linjer med kameraer 67 suffikset er en indikasjon på at kameraene er 6cm-. ?. 7cm Begge er velkjente kameraer som er i medium format har og blitt brukt av utallige fotografer over hele verden.
RB67 ble innført i 1970, og ble snart en meget populær kamera for både amatører og profesjonelle fotografer. Den mekaniske RB67 kameraet regnes som " gammel skole "til de fleste studio fagfolk, men kameraet alltid er stolt av å være pålitelig. " RB " betyr faktisk " svingdør Back ", som det aktivert for fotografen å ta bilder i enten liggende eller stående retning, uten å rotere kameraet. Det var en høyt verdsatt innovasjon på den tiden.
med RB, må du manuelt vind din film, og meter selv, men de er ikke vanskelige ting å gjøre uansett de RB kameraene derimot, er veldig tung ,. en halvkilo tyngre enn de nyere RZ -kameraer. de RB kameraene kan være de tyngste kameraene i medium format vekten kan hindre noen grunnleggende fokus og komponering handlinger, særlig når de er ferdig på samme tid.
De RZ67 kameraene er de nyere, og de regnes som automatiske eller elektronisk versjoner av RB67. Det er å følge opp produktet til RB67, og ble introdusert i 1982. naturligvis den RZ67 kommanderer en dyrere pris, og mange rynke på det på grunn av funksjonene lagt til fra RB67 ikke er verdt de ekstra pengene. ' RZ ', derimot, har ingen reell betydning, og det ble bare hentet fra de tidligere 6 x 7 medium format Mamiya produktet.
likevel de mer automatiske funksjonene i RZ er nyttig for raske skyting applikasjoner. RB kameraer, derimot, blir brukt oftere i studioer hvor svingete og nikke mekanisk er ikke et stort bry.
RB67 linje består av det opprinnelige RB67, PRO -S og Pro -SD, mens RZ67 er tilgjengelig i Pro i, Pro II og Pro IID. enhver RZ kamera kan lett ta noen RZ og RB linser, som kan være svært gunstig for noen. Dessverre som ikke kan sies om RB, siden de ikke lett kan ta RZ objektiver Sammendrag:
1. RZ67 er en nyere kamera, og regnes for å være elektronisk eller automatisk versjon av mekaniske RB67.
to. Den første RB67 ble introdusert i 1970, og den RZ67 ble innført i 1982.
tre. Den RB67 er en halvkilo eller to tyngre enn RZ67.
4. den RB67 anses å være pålitelig i studioer hvor de mekaniske funksjonene er ikke plagsom, mens RZ67 gjør bedre i rask skyting applikasjoner.
fem. den RZ67 kan ta mange av RB67 linser, men dette er ikke tilfelle vice versa.
6. " RB " egentlig betyr " svingdør Back ', mens' RZ 'er bare avledet fra det tidligere.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------