Stilling: ovs0 > Anne Lystrup >

Forskjellen mellom JERN og BRONSE

Jern og bronse er to metaller som har vært i bruk i uminnelige tider. Dette var de første metallene oppdaget av menn. Vel, jern og bronse skiller seg på mange måter, for eksempel i deres egenskaper og bruk.
med hensyn til opprinnelsen av de to metallene, var det bronse som ble oppdaget først. bronse ble oppdaget rundt 3000 f. Kr, og det var i 1000 f. Kr. som jern begynte å bli brukt.
Vel, hva er bronse, og hva er jern ? Bronse er en legering av tinn /kobber. På den annen side er jern et naturlig forekommende metall.
En av forskjellene som kan sees mellom de to metallene er at bronse er tettere enn jern. motsetning bronse, kan jern lett bli bøyd. En annen ting som kan sees er at bronse kan være sterkere enn enkel jern, men det er svakere enn carburized jern.
Når man sammenligner deres smeltepunkt, har jern høyere meting punkt. Mens jern har et smeltepunkt på 1600 grader Celsius, har bronse en smeltepunkt på 1000 grader Celsius.
Vel, er bronse lettere å kaste, men det er vanskeligere å forfalske. Ved oppvarming, beholder jern varmen, mens bronse kjøler umiddelbart. En annen forskjell som kan sees er at jern ruster, mens bronse gjør ikke. Motsetning bronse, har jern magnetiske egenskaper.
Bronze er også mindre sprøtt enn jern. Dette gjør det vanskelig å jobbe med bronse metaller. Når man sammenligner fargen på de to metallene, kommer rent jern i en sølv-hvit farge, mens bronse kommer i en kobber -gul, eller mørk grå farge.
Selv om begge metaller brukes til industrielle formål, er bronse mye brukt i maskindeler, som det fører til mindre friksjon enn jern. Oppsummering
en. Bronse er en legering av tinn og kobber. På den annen side er jern et naturlig forekommende metall.
To. Bronse er tettere enn jern.
tre. Mens jern har et smeltepunkt på 1600 grader Celsius, har bronse et smeltepunkt på 1000 grader Celsius.
4. bronse er enklere å kaste, men det er vanskeligere å forfalske.
fem. Iron ruster, mens bronse gjør ikke.
6. motsetning bronse, har jern magnetiske egenskaper.
7. Bronse er også mindre sprøtt enn jern. Dette gjør det vanskelig å jobbe med bronse metaller.
8. Bronse er sterkere enn enkel jern, men det er svakere enn carburized jern.
----------------------------------
Forholde Artikkelen:
----------------------------------